Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Négy védettségi igazolványt kapott egy idős asszony

De egyiket sem tudja használni.

Négyszeri kérvény ellenére Budapest Főváros Kormányhivatala ugyanazt a lejárt személyi azonosítóval ellátott igazolványt küldte el neki. A hölgy felháborodott, hiszen nem érti, miért neki kellene 3000 Ft-ot fizetni a cseréért. Az első védettségi igazolványa után majdnem minden hónapban kapott még egy kártyát, közel három hetenként – erről mesélt Kiss Béláné, Irén az ATV Híradójának.

Sokan irigykedhetnének Irénkére, hiszen már négy védettségi igazolványt kapott, csakhogy egyik sem érvényes. Mindegyiken lejárt személyi igazolványának száma szerepel. A problémát e-mailben jelezte is Budapest Főváros Kormányhivatalának. A zuglói hölgy azt mondta: a helyi önkormányzathoz irányították, ahol egy reklamációs papírt töltettek ki vele.

„Két hét után megkaptam egy védettségi igazolványt, ami ugyanolyan rossz volt, mint az első, akkor megint kezdődött elölről: bementem, hogy mégsem jó, megint nem jó. Ez háromszor megismétlődött” – mondta.

Múlt héten pedig megkapta a negyedik, szintén érvénytelen igazolványát. Újabb levelet írt. Irénke elkeseredett, hiszen utazni nem tud, az uszodában pedig minden alkalommal magyarázkodnia kell. A hölgy azt sem érti, miért neki kell fizetnie 3000 forintot a cseréért, ha nem ő hibázott.

A XIV. kerület polgármestere a híradónak azt mondta: az igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés nem az önkormányzat, hanem az önkormányzat épületében lévő kormányablak hatásköre. Az adminisztrációs problémát szerinte lehetne kezelni: „ha június 15-i határidővel fel tudna tölteni minden járvánnyal kapcsolatos és minden oltással kapcsolatos adatot a kormány” – mondta Horváth Csaba.

A kormányhivatal oldalán csupán annyi áll: a csere valóban 3000 Ft, ha a kártyát elvesztettük vagy megrongálódott. Ha az adatok hibásak rajta, akkor az igazolványt cserélni kell, a hibás kártyát le kell adni a kormányablakban. Arról viszont nincs szó, hogy mi a teendő, ha az ügyjelentő lap többszöri kitöltése után is ugyanazt az érvénytelen védettségi igazolványt kapja meg valaki.

A kormányhivatal minden védettségi igazolvánnyal kapcsolatos problémás esetet kivizsgál – írta a híradó kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A szaktárca közlése szerint a védettségi igazolvány ügyében személyesen a kormányablakokban, illetve az ügyfélkapun keresztül lehet bejelentést tenni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra