Nem értünk a szóból: betonozunk, térkövezünk, parkolózunk, légkondizunk

Ha igaz a globális felmelegedés elmélete, akkor nincs remény. És elég valóságosnak tűnik.

Az előrejelzések szerint a mai nap délutánján Szombathelyen 37 fok lesz, és állítólag ez még csak a kezdet.

Nemcsak a mostani hőhullám kezdetéről van szó, hanem úgy általában. Kétségkívül vannak olyanok, akik szerint a felmelegedés problémája kicsit el van túlozva A klímaváltozás kapcsán „zöld vallás”-ról is beszélt egy biztonságpolitikai szakértő a Kámoni Arborétumban 2019. August 16. 19:25 , bevallom, bennem is voltak bizonytalanságok, de aztán sikerült olyanokkal beszélnem „A változások százszor gyorsabbak, mint korábban” – beszélgetés Mátyás Csaba klímahatás-kutatóval 2020. November 09. 07:34 , akik nálam sokkal jobban értenek hozzá, és bizony meggyőztek.

Kicsit talán meg is ijesztettek, de a félelemnél sokkal nagyobb bennem az érthetetlenség.

Mert ha igaz a globális felmelegedés elmélete, márpedig igaznak tűnik, akkor miért nem ezzel foglalkozunk?

Hiába van éppen 37 fok, nagyjából egymillió dolog látszik fontosabbnak.

Két éve is meleg volt

Az oroszok és az ukránok éppen egymást ölik az olajért és gázért Nem biztos, hogy Putyin teljesen megőrült – Az ukrán háború egyik rejtett, de nagyon is lehetséges magyarázata April 19. 19:11 , Magyarország Brüsszellel árnyékbokszol vadul, Szombathelynek pedig a legnagyobb gondja, hogy parkolót építsen 295 millió forintért vállalják a kórházzal szemközti parkoló építését June 27. 09:53 a belvárosban az autóknak, hadd legyen belőlük még több. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a múlt évben jelent meg az a parkosítással kapcsolatos nemzetközi összehasonlítás Csúnyán leszerepelt Szombathely egy nemzetközi összehasonlításban 2021. November 19. 10:04 , amelyben Szombathely csúnyán leszerepelt.)

Nem tartom magam pesszimistának, de úgy tűnik, reménytelen ez az ügy.

Betonozunk, térkövezünk, parkolót építünk, ünnepeltetjük magunkat az olcsó benzin miatt, és ha melegünk van, beszereltetjük a légkondit.

Aztán majd lesz valami. Lesz, persze.

Ha valaki véletlenül nem látta, nézze meg a „ Ne nézz fel! ” című 2021-es hollywoodi szuperprodukciót, amely giccses és közhelyes, de azért elég jól összefoglalja a helyzetet és a szerepeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

„A változások százszor gyorsabbak, mint korábban” – beszélgetés Mátyás Csaba klímahatás-kutatóval

Magyarországra bevándorolnak majd az éghajlat változása miatt, vagy mi is tovább állunk? De nem ez az egyetlen kényelmetlen kérdés.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény