Nem kell a szúnyogok ellen atombomba! – Olvasónk így oldaná meg a kata-kérdést

Javaslatait elküldte a pénzügyminiszternek és a kamara elnökének is.

Amint az olvasónk bizonyára tudják, a kormány egy villámgyorsan kigondolt és be is vezetett jogszabályváltozással Szeptembertől nagy változás jöhet a katásoknál July 11. 13:45 radikálisan átalakítja az úgynevezett katás adózást.

A lépés több százezer adózót érint, akiket nemcsak váratlanul ért a katás adózás kiürítése, de egyben nagyon rövid időt is adtak nekik egy másik adótípusra való átállásra.

Ennek fényében nem meglepő, hogy egymást érik az utcai tiltakozások Addig nem lesz változás, amíg az emberek nem állnak ki egymásért - a katatörvény ellen tiltakoztak Szombathelyen July 13. 19:33 .

Abban sokan egyetértenek, hogy a régi rendszer több ok miatt is fenntarthatatlanná vált, de abban is, hogy számos előnye volt, amiket kár egyetlen tollvonással megszüntetni.

Szombathelyi tüntetés a katás adózás átalakítása ellen
lutorkatalin

Lapunk egy olvasói levelet kapott. Írójával telefonon is sikerült beszélnünk, azt mondta, a javaslatát elküldte Varga Mihály pénzügyminiszternek és Parragh Lászlónak, az országos kereskedelmi- és iparkamara elnökének is.

Mi is közzétesszük, rajtunk ne múljon.


Az olvasó levél:

Tisztelt Pénzügyminiszter Úr!

Itt van a gordiuszi csomó megoldása.

Mérnök vagyok, nyugdíjas, KATA-s. Rólam aztán nem lehet elmondani, hogy adócsaló vagyok.

A mostani helyzet megoldására lenne egy javaslatom.

Nem az adó mértéke, hanem az egyszerűség a lényeg!

1. Mit akar a kormány?

Nyilván több pénzt beszedni.

2. Mit akar a vállalkozó?

Nyilván keveset fizetni.

A vállalkozó azonban hajlamos több pénzt fizetni, ha a dolga egyszerű, nem kell adminisztráció, "megadom a királynak, ami a királyé", aztán békén hagy.

Azt mondják (többek között), hogy a KATAsok menjenek át átalányadózó vállalkozóba.

Szükséges ez? Nem!!!

Maradjon KATAs, számolja ki, hogy mennyi az átalányadója, mintha az lenne, és fizesse be azt az összeget.

Egyszerű képlet, ezt mindenki ki tudja számolni.(A főállásúaknak nyilván mást is ki kell számolni)

Megkapja az adóhatóság, amit megkapna, ha átállnának, és a KATAs továbbra is egyszerű módon dolgozik, és nyugodt.És ezt akár 2022.09.01-től lehet alkalmazni.

Kérem fogadják meg ötletemet!

Nincs még késő!

Nem kell szúnyogok ellen atombomba (nem az én mondásom)!

Várom visszajelzésüket!

Tisztelettel: (Név és e-mail cím a szerkesztőségben).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem