Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kaszás bácsi a Gyöngyös-parton, aki nem SZOVA-dolgozó

Nem minden az, aminek látszik, hogy ezzel az öreg klisével éljünk.

„A Gyöngyösparti sétányon a Borostyán mellett egy bácsi egyedül, kaszával nyírja a füvet... nem biztos, hogy SZOVA-dolgozó. Mindenesetre egy nagy dicséretet megérdemel. Szerintem” – írta a fotóhoz tartozó üzenetében szerdán reggel az olvasónk.

Mi pedig már el is kezdtük írni a cikket, amelyben szerepelt az elkerülő úti kishíd, Válasz megannyi kérdésre - Kishíd a szombathelyi elkerülőn 2020. July 06. 15:12 a néni, aki virágot ültetett a beton hasadékaiba, Gondolta volna, hogy így végződik a szombathelyi járdarepedésbe ültetett virágok története? 2020. August 24. 15:24 és az önkormányzat, mely heroikus harcot folytat a fű növekedésével. Búcsút inthetünk végre a térdig érő fűnek Szombathelyen? May 20. 18:44

Olvasói fotó

Már majdnem össze is állt a remek jegyzet, amely rávilágított a fűkaszálás, a politika és az egyéni felelősségvállalás legmélyebb összefüggéseire, amikor befutott a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság válasza, ahova a biztonság kedvéért elküldtünk egy érdeklődő levelet.

„A Gyöngyös parton a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közfoglalkoztatott munkatársai kaszálnak. A Sorok-Perinten fenntartógépeink dolgoznak jelenleg” – közölte lapunkkal a prózai igazságot Kárpátfalvi Annamária, a cég PR munkatársa.

Azt is megtudtuk, hogy egy jogszabály alapján az igazgatóság évente két alkalommal köteles a kisvízfolyásoknál elvégezni a kaszálást „a költségvetési keret terhéig”.

„Általában az évi első kaszálás májusban kezdődik, idén, a rendkívül csapadékos időszak miatt csúszott egy picit, munkatársaink a cserjeirtást már elvégezték és folyamatosan végzik a kaszálást, ahogyan az időjárás lehetővé teszi” – tette hozzá a cég munkatársa.

Mi pedig bebuktunk egy inspiráló történetet, de cseppet sem fáj érte a szívünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra