Bízzunk a szombathelyi polgárokban is! – Nem véletlenül maradtak fűben a festékes dobozok

A szölösi trafóház művészeti tárggyá való átformálása még folyik… ha kell, egyedül is.

Tegnap számoltunk be A trafóházat újrafestők a szőlősi városrészen felejtették a cuccaikat 2021. October 27. 19:03 róla, hogy egy olvasónk magányos festékes dobozokat és ecseteket fotózott le a szölösi* trafóház mellet.

Az ecsetek és festékek a trafó mellett.
Olvasó

A lerobbant trafóházat civil kezdeményezésre kezdték el átfesteni Katonák leptek el egy trafóházat Szombathelyen 2021. June 13. 15:15 – cél, a városszépítés - még júniusban. Ilyen lett:

A majdnem elkészült trafóház
Olvasó

Olvasónk – és vele együtt mi is – azt gondoltuk, könnyen lehet, hogy ezek a dobozok és ecsetek ottfelejtődtek a fűben. Ezért is kapta ezt a címet: A trafóházat újrafestők a szőlősi városrészen felejtették a cuccaikat. A trafóházat újrafestők a szőlősi városrészen felejtették a cuccaikat 2021. October 27. 19:03

Ám tévedtünk, az egyik ötletgazda, Pavelkovits Petra cikkünk Facebook megosztása alá írt egy kommentet. Ez az:

Kedves újságíró. Legközelebb kérdezd meg az illetékeseket, mielőtt tényként (és most a címre gondolok leginkább) közölsz valamit. Bizony, épp a napokban fejezzük be a trafóházat, most vázoljuk fel épp a hátra maradt évszámokat.
Mivel ma is egyedül voltam és holnap délután is egyedül és gyalog leszek, ezért hátulra elhelyeztük az eszközöket.
Köszi a figyelmet.

Pavelkovits Petra – mert megfogadtuk a tanácsát, ha nem is nekünk, csak a Facebookra írta, és megkerestük az illetékest - még hozzátette: mostanában alkalmanként csak egy-egy ember dolgozik a trafóházon, mivel mindenki munkaidőn kívül tud csak jelen lenni. "Többünknek nincs kocsija, ezért néha ott kell hagynunk a cuccokat, vagy előre bekészíteni, mert nagyon nehéz gyalog cipelni".

A héten készül el a mű, ha az időjárás is úgy akarja.

Vagyis Petra ma is fest, és hisz a szombathelyi polgárokban is, hiszen bátran otthagyta az eszközeit!

* Cikkünk egyik korábbi véletlenül azt írtuk, hogy a trafóház Herényben van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra