Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Bízzunk a szombathelyi polgárokban is! – Nem véletlenül maradtak fűben a festékes dobozok

A szölösi trafóház művészeti tárggyá való átformálása még folyik… ha kell, egyedül is.

Tegnap számoltunk be A trafóházat újrafestők a szőlősi városrészen felejtették a cuccaikat October 27. 19:03 róla, hogy egy olvasónk magányos festékes dobozokat és ecseteket fotózott le a szölösi* trafóház mellet.

Az ecsetek és festékek a trafó mellett.
Olvasó

A lerobbant trafóházat civil kezdeményezésre kezdték el átfesteni Katonák leptek el egy trafóházat Szombathelyen June 13. 15:15 – cél, a városszépítés - még júniusban. Ilyen lett:

A majdnem elkészült trafóház
Olvasó

Olvasónk – és vele együtt mi is – azt gondoltuk, könnyen lehet, hogy ezek a dobozok és ecsetek ottfelejtődtek a fűben. Ezért is kapta ezt a címet: A trafóházat újrafestők a szőlősi városrészen felejtették a cuccaikat. A trafóházat újrafestők a szőlősi városrészen felejtették a cuccaikat October 27. 19:03

Ám tévedtünk, az egyik ötletgazda, Pavelkovits Petra cikkünk Facebook megosztása alá írt egy kommentet. Ez az:

Kedves újságíró. Legközelebb kérdezd meg az illetékeseket, mielőtt tényként (és most a címre gondolok leginkább) közölsz valamit. Bizony, épp a napokban fejezzük be a trafóházat, most vázoljuk fel épp a hátra maradt évszámokat.
Mivel ma is egyedül voltam és holnap délután is egyedül és gyalog leszek, ezért hátulra elhelyeztük az eszközöket.
Köszi a figyelmet.

Pavelkovits Petra – mert megfogadtuk a tanácsát, ha nem is nekünk, csak a Facebookra írta, és megkerestük az illetékest - még hozzátette: mostanában alkalmanként csak egy-egy ember dolgozik a trafóházon, mivel mindenki munkaidőn kívül tud csak jelen lenni. "Többünknek nincs kocsija, ezért néha ott kell hagynunk a cuccokat, vagy előre bekészíteni, mert nagyon nehéz gyalog cipelni".

A héten készül el a mű, ha az időjárás is úgy akarja.

Vagyis Petra ma is fest, és hisz a szombathelyi polgárokban is, hiszen bátran otthagyta az eszközeit!

* Cikkünk egyik korábbi véletlenül azt írtuk, hogy a trafóház Herényben van.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra