A NER útépítője elárulta, mitől jobbak az osztrák utak

A minőségbeli különbség a határt átlépve gyakorlatilag azonnal érzékelhető.

A Nyugat-Dunántúlon élők körében rendszeres beszédtéma, hogy mennyivel jobbak az utak Ausztriában.

A minőségbeli különbség a határt átlépve gyakorlatilag azonnal érzékelhető.

Az is találgatásokra ad okot, hogy mi ennek az oka, és e fontos ügyben most megszólalt az ország talán legismertebb útépítője.

A NER-elithez tartozó Szíjj László, a Duna Group alapító-tulajdonosa a szintén NER-közeli, egykor szebb napokat látott Indexnek ezt mondta:

"Magyarországon közel azonos hosszúságú az úthálózat, mint Ausztriában, de szomszédunknál átlagosan 7-8 millió tonna aszfaltot dolgoznak be egy év során a jó úthálózat eléréséért. Ezzel szemben hazánkban jó, ha ennek a felét fordítjuk a fenntartásra és fejlesztésre. Azt gondolom, ha jó utakat akarunk, akkor ezt a volument el kell érni, így bizonyos, hogy van potenciál a hazai útépítésben."

Ezek szerint ennyire egyszerű a válasz.

Az S31-est folyamatosan javítják, korrigálják az osztrákok
Wikipédia

A Forbes számításai szerint Szíjj László a negyedik leggazdagabb magyar, becsült vagyona 207 milliárd forint körül van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech