Már azt is tudjuk, hogyan újul meg a négy szombathelyi utca

Hétfőn már marják Magyar utcát, szerdán a Nádasdyt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, tegnap megkezdődtek a Belügyminisztérium által támogatott utak felújításai Szombathelyen. A négy utca – a Paragvári, a Magyar László, a Dozmat és a Nádasdy Ferenc utca – közül először a Paragváriban indultak meg És tényleg: elkezdődött a Paragvári út felújítása Szombathelyen 2022. July 21. 15:33 az előkészítő munkák.

Tegnap a Paragvári utcában már megindult a munka
Mészáros D. Zsolt

Tegnap még viszonylagos nyugalom volt az érintett szakaszon, a – nem túl nagy számban megjelenő – munkások jelenléte nem különösebben zavarta az arra közlekedőket, akik ugyanúgy használták az utcát, mint egy átlagos hétköznap délelőtt. Azt ígértük, hogy igyekszünk információhoz jutni azzal kapcsolatban, hogy meddig tart ez a nyugalom a szakaszon, vagyis, hogy lehet-e számítani lezárásokra a későbbiekben.

Nem tart sokáig az útzár

Kerestük a Városházát, ahonnan azt közölték lapunkkal, az aszfaltmarás és az új rétegek építésének idejére teljes útzárral kell majd számolni a felújítandó négy utca esetében, melyek 2-2 napot vesznek majd igénybe.

Jelenleg még ilyen az út minősége
Horváth G. Martin

Hozzátették: a Paragvári és a Nádasdy Ferenc utca esetében ez a lezárás szakaszosan történik, ennek időpontjáról a kivitelezők adnak majd tájékoztatást a későbbiekben.

Napokon belül kezdődnek

Rákérdeztünk arra is, hogy mikor indulnak pontosan a felújítások. A Városháza tájékoztatása szerint a Paragvári után hétfőn a Magyar László utcában indul meg a munka, szerdán pedig elkezdődik a marás a Nádasdy Ferenc utcában is.

A Nádasdy sincs jobb állapotban
Kiss Tamás

Ahogy arról már többször hírt adtunk, a sorban az utolsó a Dozmat utca lesz, ott a mostani információk szerint nagyjából szeptember második felében látnak neki a munkának.

Horváth Attila alpolgármester egy hétfői sajtóeseményen elmondta Épül a Körmendi és a Jáki utakat összekötő bekötőút Szombathelyen 2022. July 18. 15:51 : a Dzomat utca nem bekötőút, ezért ebből a szempontból még „ráér” a kivitelezés, ott több ideje is van a kivitelezőnek a munka befejezésére.

Teljesen felújítják az utakat

A legnagyobb munka a felújítandó utcák közül a Dozmattal lesz, itt teljesen újra kell építeni a járda és az út pályaszerkezetét. Az új alap a korábbi út bedarálásával épül majd, pontosan úgy, mint ahogy hamarosan a zanati „Füvészkert” utcái is Nekiállnak a zanati „Füvészkert” utcának, viszont egyelőre nem lesz hídfelújítás a Szent István utcában 2022. July 12. 14:52 készülnek.

Szeptemberig ilyen marad még a Dzomat utca is
Kiss Tamás

A Magyar László utcában a régi aszfalt burkolat marása után 4-8 centimérteres új aszfaltréteg kerül, míg a Nádasdy Ferenc utcában csak a kopóréteg kerül cserélésre. Az új rétegek mellett mind a négy utcában új szegélyt is kapnak az utak.

Szombathelyi cégek újítják az utakat

Tegnap már írtunk arról, hogy a munkát a Paragvári út esetében a most is több projektet futtató Alpok Terra kft. végzi.

A négy felújítandó utcából kettőt - a Magyar Lászlót és a Dozmatot - egy másik cég, a Litor kft. újít fel.

A Nádasdy Ferenc utca esetében a legjobbnak a Benner Kft. ajánlata bizonyult, így ők végezhetik a munkát.

Az utak befejezésére a kivitelezőknek a mostanában induló felújítások esetében fél év áll a rendelkezésére, a Dozmat utca esetében nyolc hónap van a munkák befejezésére, így valószínűleg egy év múlva már mind a négy út felújításra kerül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech