Már azt is tudjuk, hogyan újul meg a négy szombathelyi utca

Hétfőn már marják Magyar utcát, szerdán a Nádasdyt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, tegnap megkezdődtek a Belügyminisztérium által támogatott utak felújításai Szombathelyen. A négy utca – a Paragvári, a Magyar László, a Dozmat és a Nádasdy Ferenc utca – közül először a Paragváriban indultak meg És tényleg: elkezdődött a Paragvári út felújítása Szombathelyen 2022. July 21. 15:33 az előkészítő munkák.

Tegnap a Paragvári utcában már megindult a munka
Mészáros D. Zsolt

Tegnap még viszonylagos nyugalom volt az érintett szakaszon, a – nem túl nagy számban megjelenő – munkások jelenléte nem különösebben zavarta az arra közlekedőket, akik ugyanúgy használták az utcát, mint egy átlagos hétköznap délelőtt. Azt ígértük, hogy igyekszünk információhoz jutni azzal kapcsolatban, hogy meddig tart ez a nyugalom a szakaszon, vagyis, hogy lehet-e számítani lezárásokra a későbbiekben.

Nem tart sokáig az útzár

Kerestük a Városházát, ahonnan azt közölték lapunkkal, az aszfaltmarás és az új rétegek építésének idejére teljes útzárral kell majd számolni a felújítandó négy utca esetében, melyek 2-2 napot vesznek majd igénybe.

Jelenleg még ilyen az út minősége
Horváth G. Martin

Hozzátették: a Paragvári és a Nádasdy Ferenc utca esetében ez a lezárás szakaszosan történik, ennek időpontjáról a kivitelezők adnak majd tájékoztatást a későbbiekben.

Napokon belül kezdődnek

Rákérdeztünk arra is, hogy mikor indulnak pontosan a felújítások. A Városháza tájékoztatása szerint a Paragvári után hétfőn a Magyar László utcában indul meg a munka, szerdán pedig elkezdődik a marás a Nádasdy Ferenc utcában is.

A Nádasdy sincs jobb állapotban
Kiss Tamás

Ahogy arról már többször hírt adtunk, a sorban az utolsó a Dozmat utca lesz, ott a mostani információk szerint nagyjából szeptember második felében látnak neki a munkának.

Horváth Attila alpolgármester egy hétfői sajtóeseményen elmondta Épül a Körmendi és a Jáki utakat összekötő bekötőút Szombathelyen 2022. July 18. 15:51 : a Dzomat utca nem bekötőút, ezért ebből a szempontból még „ráér” a kivitelezés, ott több ideje is van a kivitelezőnek a munka befejezésére.

Teljesen felújítják az utakat

A legnagyobb munka a felújítandó utcák közül a Dozmattal lesz, itt teljesen újra kell építeni a járda és az út pályaszerkezetét . Az új alap a korábbi út bedarálásával épül majd, pontosan úgy, mint ahogy hamarosan a zanati „Füvészkert” utcái is Nekiállnak a zanati „Füvészkert” utcának, viszont egyelőre nem lesz hídfelújítás a Szent István utcában 2022. July 12. 14:52 készülnek.

Szeptemberig ilyen marad még a Dzomat utca is
Kiss Tamás

A Magyar László utcában a régi aszfalt burkolat marása után 4-8 centimérteres új aszfaltréteg kerül, míg a Nádasdy Ferenc utcában csak a kopóréteg kerül cserélésre . Az új rétegek mellett mind a négy utcában új szegélyt is kapnak az utak .

Szombathelyi cégek újítják az utakat

Tegnap már írtunk arról, hogy a munkát a Paragvári út esetében a most is több projektet futtató Alpok Terra kft. végzi.

A négy felújítandó utcából kettőt - a Magyar Lászlót és a Dozmatot - egy másik cég, a Litor kft. újít fel.

A Nádasdy Ferenc utca esetében a legjobbnak a Benner Kft. ajánlata bizonyult, így ők végezhetik a munkát.

Az utak befejezésére a kivitelezőknek a mostanában induló felújítások esetében fél év áll a rendelkezésére, a Dozmat utca esetében nyolc hónap van a munkák befejezésére, így valószínűleg egy év múlva már mind a négy út felújításra kerül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech