Itt lesznek oltási akciónapok januárban Vas megyében

Minden csütörtök és péntek délután, illetve szombaton lehet oltakozni a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Januárban minden hétvége oltási hétvége lesz csütörtöktől szombatig January 03. 07:46 januárban minden hétvége oltási hétvége lesz. Ez azt jelenti, hogy csütörtöktől szombatig bárki beoltathatja magát a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben. Nincs előzetes időpontfoglalás, a helyszínen kell regisztrálni, az első, a második és a harmadik vakcina is kérhető lesz.

Januárban minden csütörtök és péntek délután 14-18 óráig, és szombaton 10-18 óráig lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és járásközponti szakrendelőkben, az oltóhelyeken. A Vas Megyei Oltási Munkacsoport pedig most közölte a pontos listát a vasi oltópontokról.

A Vas megyei oltópontok által működtetett oltási helyszínek:

 • Markusovszky Egyetemi Oktatókórház: Szombathely, Petőfi Sándor u. 43. (volt Tüdőgondozó)
 • Szent László Kórház: Sárvár, Rákóczi u. 30.
 • Vas megyei járási székhelyek oltóhelyei:

 • Celldömölk, Nagy Sándor tér 3. (Markusovszky Egyetemi Oktatókórház telephelye)
 • Körmend, Munkácsy utca u. 1. (Markusovszky Egyetemi Oktatókórház telephelye)
 • Kőszeg, Gábor Áron u. 1. (Egészségház)
 • Szentgotthárd, Hunyadi út 18. (Rendelőintézet)
 • Vasvár, Árpád tér 4/a. (Egészségház)
 • A háziorvosok által végzett pénteki és szombati vakcinálások időpontjairól, illetve helyszíneiről a háziorvosok és a települések polgármesterei adnak felvilágosítást.

  Az oltásra mindenki vigye magával személyazonosító igazolványát és TAJ-kártyáját, második oltás esetén pedig az oltási lapját is. Az egészségügyi intézményekben védőmaszk használata kötelező!

  A várakozási idő csökkentése érdekében kérik, hogy első és harmadik oltás esetében – amennyiben lehetősége van rá – vigye magával kitöltve a hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu weboldalról lehet letölteni.

  A kórházi és a járási oltóhelyeken Pfizer, Moderna, Janssen és Sinopharm, a háziorvosoknál Pfizer, Janssen és Sinopharm típusú vakcinákkal lehet oltakozni.

  Az Országos Oltási Munkacsoport egyébként a háziorvosokat is felkérte arra, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl ők is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19