A szombathelyiek is rámozdultak az egyhetes oltási akcióra

Ma reggel indult a regisztráció és időpontfoglalás nélküli oltási hét. Megnéztük a szombathelyi helyzetet.

Az utóbbi hetekben nyögvenyelősen ment már az oltás. A tömeges oltás kezdete után öt hónap elég volt ahhoz, hogy ötmillió ember legyen túl legalább az első adag vakcinán, aztán közel újabb öt hónap után léptük csak át a hatmilliót.

Oltópontok 21.11.22.
Sorban állnak a szombathelyi SZTK előtt a novemberi oltási akció első napján
Mészáros D. Zsolt

Valószínűleg a kötelező regisztráció tart vissza sokakat az oltástól, a regisztrációt sokan a politika adatbázis-bővítésének tartják és alapból elutasítják. Ezért érdekes, ha van lehetőség regisztráció nélkül is oltáshoz jutni.

Ma reggel indult el az újabb oltási akció, amikor regisztráció és időpontfoglalás lehet oltást kérni. A Vas megyei oltópontokról és az időpontokról itt olvashat részletesen Oltási akcióhét - Mutatjuk a Vas megyei helyszíneket és időpontokat 2021. November 18. 15:46 .

Oltópontok 21.11.22.
Kis tumultus a dokumentációnál
Mészáros D. Zsolt

Ma délelőtti sajtóhírek szerint az oltópontok többsége előtt kígyózó sorok alakultak ki, és mi is megnéztük a két szombathelyi akciós oltási helyszínt, a volt SZTK-t és a MÁV-rendelőt.

Nos, délelőtt tíz óra tájékában az SZTK előtt mintegy tucatnyian álltak sorban. Megint felállítottak egy sátrat a parkolóban, ahol a dokumentációt végzik, ott volt némi tumultus.

Oltópontok 21.11.22.
A MÁV-rendelőnél hosszabb a sor
Mészáros D. Zsolt

A helyszínen megtudtuk, hogy az emberek hullámokban érkeznek, van, amikor ennél jóval hosszabb a sor, van, amikor alig páran várnak a sorukra.

A MÁV-rendelőnek jóval többen vártak. Itt 30-40 méteres sor is kialakult, igaz, láthatóan betartják egymás között a másfél métert. De azt mondták, gyorsan megy a sor, nem kell sokat várni.

Oltópontok 21.11.22.
A MÁV-rendelőnél hosszabb a sor
Mészáros D. Zsolt

Vas megyében egyébként az országos átlagot tekintve jó az átoltottsági arány, így nem is várható, hogy százak álljanak sorba az oltópontok előtt.

November 11-én 68 százalékos volt A Vas megyeiek 68 százalékát oltották be eddig, ez a jó középmezőnyt jelenti 2021. November 11. 13:52 az átoltottság a megyében, ami nagyjából az országos átlagnak felelt meg.

koronavírus.gov.hu

Hat nappal később, november 17-én 68,3 százalék volt ez az arány, tehát hat nap alatt 0,3 százalékot nőtt a megye átoltottsága.

Azt viszont nem lehet tudni, hogy az oltási akcióra jelentkezők közül mennyien vannak korábbi oltatlanok, és mennyien azok, akik a harmadik oltásért jöttek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19