Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyiek is rámozdultak az egyhetes oltási akcióra

Ma reggel indult a regisztráció és időpontfoglalás nélküli oltási hét. Megnéztük a szombathelyi helyzetet.

Az utóbbi hetekben nyögvenyelősen ment már az oltás. A tömeges oltás kezdete után öt hónap elég volt ahhoz, hogy ötmillió ember legyen túl legalább az első adag vakcinán, aztán közel újabb öt hónap után léptük csak át a hatmilliót.

Oltópontok 21.11.22.
Sorban állnak a szombathelyi SZTK előtt a novemberi oltási akció első napján
Mészáros D. Zsolt

Valószínűleg a kötelező regisztráció tart vissza sokakat az oltástól, a regisztrációt sokan a politika adatbázis-bővítésének tartják és alapból elutasítják. Ezért érdekes, ha van lehetőség regisztráció nélkül is oltáshoz jutni.

Ma reggel indult el az újabb oltási akció, amikor regisztráció és időpontfoglalás lehet oltást kérni. A Vas megyei oltópontokról és az időpontokról itt olvashat részletesen Oltási akcióhét - Mutatjuk a Vas megyei helyszíneket és időpontokat November 18. 15:46 .

Oltópontok 21.11.22.
Kis tumultus a dokumentációnál
Mészáros D. Zsolt

Ma délelőtti sajtóhírek szerint az oltópontok többsége előtt kígyózó sorok alakultak ki, és mi is megnéztük a két szombathelyi akciós oltási helyszínt, a volt SZTK-t és a MÁV-rendelőt.

Nos, délelőtt tíz óra tájékában az SZTK előtt mintegy tucatnyian álltak sorban. Megint felállítottak egy sátrat a parkolóban, ahol a dokumentációt végzik, ott volt némi tumultus.

Oltópontok 21.11.22.
A MÁV-rendelőnél hosszabb a sor
Mészáros D. Zsolt

A helyszínen megtudtuk, hogy az emberek hullámokban érkeznek, van, amikor ennél jóval hosszabb a sor, van, amikor alig páran várnak a sorukra.

A MÁV-rendelőnek jóval többen vártak. Itt 30-40 méteres sor is kialakult, igaz, láthatóan betartják egymás között a másfél métert. De azt mondták, gyorsan megy a sor, nem kell sokat várni.

Oltópontok 21.11.22.
A MÁV-rendelőnél hosszabb a sor
Mészáros D. Zsolt

Vas megyében egyébként az országos átlagot tekintve jó az átoltottsági arány, így nem is várható, hogy százak álljanak sorba az oltópontok előtt.

November 11-én 68 százalékos volt A Vas megyeiek 68 százalékát oltották be eddig, ez a jó középmezőnyt jelenti November 11. 13:52 az átoltottság a megyében, ami nagyjából az országos átlagnak felelt meg.

koronavírus.gov.hu

Hat nappal később, november 17-én 68,3 százalék volt ez az arány, tehát hat nap alatt 0,3 százalékot nőtt a megye átoltottsága.

Azt viszont nem lehet tudni, hogy az oltási akcióra jelentkezők közül mennyien vannak korábbi oltatlanok, és mennyien azok, akik a harmadik oltásért jöttek.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra