A Vas megyeiek 68 százalékát oltották be eddig, ez a jó középmezőnyt jelenti

A kormány közzé tette az ország oltottsági térképét, nem Budapest van az élen.

Vas megyében a lakosság 68 százaléka kapta meg eddig a koronavírus elleni oltását - derül ki abból a térképből, amit a járvány hivatalos tájékoztató oldala közölt nemrég.

A térképen a 2021. november 10-i adatok szerepelnek, a 12 év feletti lakosság átoltottságát mutatja.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Vas megyében 68 százalék kapta meg az oltását eddig, ami azt jelenti, hogy Budapesten és csupán öt megyében (Pest, Fejér, Baranya, Győr-Moson-Sopron, Veszprém) magasabb az oltottsági arány.

Érdekes, hogy nem Budapest (70,2 százalék), hanem Pest megye (74 százalék) vezeti a listát. A harmadik helyen Fejér megye (70,6 százalék) van.

A térképen világosan látszik, hogy a Dunától keletre a lakosságszámhoz képest kevesebben oltatták be magukat eddig, a három legkevésbé átoltott megye Jász-Nagykun-Szolnok (59,7 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (61,7 százalék) és Hajdú-Bihar (62,2 százalék).

A kormány egyébként november 22. és 28. között oltási akciót hirdetett Rendkívüli oltási hét lesz november végén Magyarországon 2021. November 04. 15:12 , amikor regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra jelentkezni a kórházi oltópontokon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19