A tegnapi önkormányzati választás legnagyobb szombathelyi vesztesei

Ők azok, akik kipottyantak a közgyűlésből.

Nagy izgalmak és szoros verseny után tegnap késő estére kialakult az új szombathelyi közgyűlés összetétele Nemény András nyert Szombathelyen, Czeglédy Csaba is képviselő lesz 2019. October 13. 20:47 .

Tehát még egyszer:

A közgyűlésben 10 képviselője (plusz Nemény András polgármester) lesz az Éljen Szombathelynek, nyolc a Fidesznek, egy a Pro Savariának és egy független.

Az új közgyűlés tagjai

 • Bokányi Adrienn, Horváth Attila, Horváth Soma, Kopcsándi József, Putz Attila, Kelemen Krisztián, Németh Ákos, Tóth Kálmán, László Győző, Szuhai Viktor (Éljen Szombathely)
 • Takátsné Tenki Mária, Horváth Gábor, Sátory Károly, Kecskés László, Ágh Ernő, Balázsy Péter, Illés Károly, Melega Miklós (Fidesz)
 • Molnár Miklós (Pro Savaria)
 • Czeglédy Csaba (független)
 • Ők tehát a tegnapi választás nyertesei. A vesztesek pedig azok, akik nem jutottak be a közgyűlésbe. Közöttük olyanok is vannak, akik több ciklus után estek ki.

  Ők távoznak
  Mészáros D. Zsolt

  Az Éljen Szombathely volt frakciójából egyedül Ipkovich György nem lesz képviselő, de ő önszántából döntött így, nem indult a választáson, így nem is lehet vesztes.

  Akik kiestek

  Balassa Péter, aki a Jobbik tagja, most a Pro Savaria színeiben indult, két ciklus után búcsúzik.

  A Fidesztől távozik az eddigi legtöbb ciklusú képviselő, Rettegi Attila.

  Kimarad a közgyűlésből Lendvai Ferenc, pedig neki korábban alpolgármesteri ambíciói is voltak, tanácsnok és frakcióvezető azért lett belőle.

  Egy ciklus után távozik Kántás Zoltán, szintén egy ciklust töltött a közgyűlésben alpolgármesterként Koczka Tibor, aki a végén szembefordult pártjával.

  Ők az új képviselők

  Persze, sok új képviselő is érkezik. A Fidesz-frakcióhoz például Balázsy Péter, aki polgármesterjelölt volt, de listáról képviselői mandátumot szerzett. És Melega Miklós, aki másodszor kapott ki a Derkovitson, de most listáról bejutott.

  Az Éljen Szombathely új képviselői közé tartozik Bokányi Adrienn, Putz Attila és Németh Ákos. Közülük ketten az átlagnál fiatalabbak, talán új lendületet is visznek a közgyűlésbe.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Önkormányzati választás 2019