Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tegnapi önkormányzati választás legnagyobb szombathelyi vesztesei

Ők azok, akik kipottyantak a közgyűlésből.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy izgalmak és szoros verseny után tegnap késő estére kialakult az új szombathelyi közgyűlés összetétele Nemény András nyert Szombathelyen, Czeglédy Csaba is képviselő lesz 2019. October 13. 20:47 .

Tehát még egyszer:

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A közgyűlésben 10 képviselője (plusz Nemény András polgármester) lesz az Éljen Szombathelynek, nyolc a Fidesznek, egy a Pro Savariának és egy független.

Az új közgyűlés tagjai

 • Bokányi Adrienn, Horváth Attila, Horváth Soma, Kopcsándi József, Putz Attila, Kelemen Krisztián, Németh Ákos, Tóth Kálmán, László Győző, Szuhai Viktor (Éljen Szombathely)
 • Takátsné Tenki Mária, Horváth Gábor, Sátory Károly, Kecskés László, Ágh Ernő, Balázsy Péter, Illés Károly, Melega Miklós (Fidesz)
 • Molnár Miklós (Pro Savaria)
 • Czeglédy Csaba (független)
 • Ők tehát a tegnapi választás nyertesei. A vesztesek pedig azok, akik nem jutottak be a közgyűlésbe. Közöttük olyanok is vannak, akik több ciklus után estek ki.

  Ők távoznak
  Mészáros D. Zsolt

  Az Éljen Szombathely volt frakciójából egyedül Ipkovich György nem lesz képviselő, de ő önszántából döntött így, nem indult a választáson, így nem is lehet vesztes.

  Akik kiestek

  Balassa Péter, aki a Jobbik tagja, most a Pro Savaria színeiben indult, két ciklus után búcsúzik.

  A Fidesztől távozik az eddigi legtöbb ciklusú képviselő, Rettegi Attila.

  Kimarad a közgyűlésből Lendvai Ferenc, pedig neki korábban alpolgármesteri ambíciói is voltak, tanácsnok és frakcióvezető azért lett belőle.

  Egy ciklus után távozik Kántás Zoltán, szintén egy ciklust töltött a közgyűlésben alpolgármesterként Koczka Tibor, aki a végén szembefordult pártjával.

  Ők az új képviselők

  Persze, sok új képviselő is érkezik. A Fidesz-frakcióhoz például Balázsy Péter, aki polgármesterjelölt volt, de listáról képviselői mandátumot szerzett. És Melega Miklós, aki másodszor kapott ki a Derkovitson, de most listáról bejutott.

  Az Éljen Szombathely új képviselői közé tartozik Bokányi Adrienn, Putz Attila és Németh Ákos. Közülük ketten az átlagnál fiatalabbak, talán új lendületet is visznek a közgyűlésbe.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Önkormányzati választás 2019

  Hirdetés