Az Opel-gyár dolgozói sztrájkot szeretnének, mert akkor talán odafigyelnek rájuk a központban

A szentgotthárdi Opel-gyárban dolgozó olvasónktól kaptunk felháborodott levelet.

Karácsony után kaptunk levelet a francia tulajdonban lévő PSA-csoporthoz tartozó szentgotthárdi Opel-gyár egyik dolgozójától. Mint írja, a gyár dolgozói fel vannak háborodva a hétvégi, túlóraként el nem számolt munka, a munkakörülmények és az alacsony bérek miatt. Ezért azt szeretnék, ha valóban lenne sztrájk, és abban bíznak, akkor talán a központban is felfigyelnek a problémáikra.

December 21-én írtuk, Sztrájkbizottság alakult a szentgotthárdi Opel-gyárban 2021. December 21. 15:45 hogy sztrájkbizottság alakult az Opel-gyárban, mert sem a bértárgyalások, sem a kollektív munkaügyi megbeszélések nem jártak sikerrel. A gyárban működő két szakszervezet a sztrájkot is elképzelhetőnek tartja.

Karácsony utáni első nap, december 27-én Bana Tibor országgyűlési képviselő is kiállt Bana Tibor: Szentgotthárdon a keleti vendégmunkások is többet keresnek, mint egy több éve ott dolgozó magyar munkás 2021. December 27. 15:53 a dolgozók mellett.

Ezek után érkezett olvasónk levele.

Olvasónk levele

Tisztelt Szerkesztőség!

Az Opel szentgotthárdi gyárában dolgozom most már 30 éve, és ami most ott megy, az elfogadhatatlan.

Sokan azt hiszik, milyen jó munkahely az Opel, de akik már felmondtak, el tudnák mesélni, mennyire aljas és sunyi vezetőink vannak. Abban bíztunk, hogy amikor a franciák megvették az Opelt, lecserélik az összes igazgatót. Régen valóban egy jó munkahely volt, a legjobban fizetett és mindenki oda akart menni dolgozni, sajnos, ez most megváltozott, nem akar senki oda jönni, mert kevés a bér. Szombaton időbankban kell dolgozni, amit majd lepihenhet a dolgozó, régen ezért túlórát fizettek.

Ez a mostani generáció nem akar szombatokon dolgozni, bulizni akarnak, amit meg is értek, mikor éljenek, ha nem most. Nem tudnak tervezni, mert nem tudják, hogyan dolgoznak a hétvégén.

Mindenben a dolgozókon spórolnak, a vezetők meg több milliós fizetéssel meg 10-15 millás autókkal járnak korlátlan használattal, amit a családtagok is használhatnak. Most már vagy 22 darab autó van saját használatra.

A mostani bértárgyalás is kudarcba torkollott, mert a szakszervezet nem fogadta el a menedzsment javaslatát, a menedzsment meg a szakszervezet javaslatát, ezért nem lesz más, mint inflációemelés, de az is sávosan.

Csatolom a lapokat, amik erről szólnak.

Forrás: Olvasó

Most elvileg jogi útra viszi a szakszervezet és még az is lehet, hogy bejelentenek egy sztrájkot, ami nem nagyon tetszik a vezetőknek. Mi azt szeretnénk, ha lenne, mert akkor a PSA-központban talán odafigyelnek arra, hogy mi folyik itt. MI vagyunk a legolcsóbbak az összes gyár között, de mi kapjuk a legkevesebbet.

A magyar vezetők a legrosszabbak, ott sarcolják az embereket, ahol lehet. nem akarják pótolni az elmenő embereket, majd a maradók megcsinálják, de milyen áron!

Egyszóval undorítóak.

Egy Opel-dolgozó

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem