Az orosz vakcina és a politika - Kicsit megszippantottam a Szputnyikkal

Köszönöm, Orbán Viktor, köszönöm, Európa.

Állítólag ősszel lesz negyedik hullám A negyedik hullám lesz az utolsó 2021. July 10. 16:58 , állítólag az osztrákok már most úgy adják ki a szabadságokat, hogy szeptemberben újra kezdődik a sztori, és ami a legfontosabb: ezzel számol A mai napon eléri az oltottak száma az 5,5 milliót, lekerülnek a maszkok 2021. July 02. 07:39 a magyar miniszterelnök is.

Ehhez képest nálunk ismét bedobták a gyeplőt, már nemcsak a stadionokban lehet egymásra borulni, hanem szinte mindenhol, a falunaptól kezdve a balatoni hekkesig.

Hogy jó ez így, vagy nem, tudja a fene, már régóta lemondtam arról, hogy rendszert és logikát keressek a döntések hátterében.

Azt viszont már tisztán látom, hogy kissé megszippantottam az orosz vakcinával.

A legkevésbé bűnös: a Szputnyik-V vakcina
MTI/Rosta Tibor

Történt réges-régen, áprilisban, valamikor a harmadik hullám tetőpontján, hogy telefont kaptam a háziorvosomtól, aki azt közölte, hogy van vakcina, ha gondolom, mehetek az oltópontra.

„Szputnyik” – tette hozzá, majd néhány másodperces csend következett a vonalban.

„Legyen” – mondtam, hogy aztán még pirinyót büszke is legyek a döntésemre Újabb élmények a Markusovszky-oltópontról és a második adag Szputnyikról 2021. May 03. 10:39 , hogy lám, a korlátolt pártvezetőinkkel és a nyájjal ellentétben én felül tudok emelkedni a politikán, ez a közösség érdeke, nekem meg mindegy, sőt, cool dolog ez az orosz cucc, van benne egy kis izgalom, humor, lázadás és kikacsintás, ellentétben a konformista Pfizerrel vagy Modernával.

Ráadásul utána olvasgattam, és a szakirodalmakból az derült ki, hogy működik faszán.

Csak hát a politika már csak olyan, hogy hiába próbálunk felülemelkedni rajta, ha az nem akarja, és csak ránk csücsül a maga magyarpocakos túlsúlyával.

Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor orosz és kínai vakcinabeszerzésének politikai üzenete volt, ez a kormány már csak olyan, hogy minden apróságot felhasznál a hatalmi játszmában, nyilván egy világjárványt nem fog csak úgy kihagyni.

De arra nem számítottam, hogy hasonlóan gondolkodnak majd a Lajtán túl is.

Tudom én, hogy az oroszok – ezért vagy azért - nem kapták meg az európai pecsétet a Szputnyikra, hogy baromi idegesítő a miniszterelnökünk, hogy Putyin egykor KGB ügynök volt; de könyörgöm, nem lehetne mindettől eltekinteni, magunk mögött hagyni a politikát, nem a kisembereket büntetni azért, mert a nagyokkal nem tudnak mit kezdeni?

Arra gondolok, hogy itt az európai uniós Covid-igazolvány, amiből kimaradt a kínai és az orosz vakcina, holott simán bevehették volna, nem kerülne semmibe, és az említett szerek semmivel nem rosszabbak, mint bizonyos nyugatiak.

Elvileg persze a tagállamok azt fogadják el, amit akarnak, de azok nem igazán strapálják magukat, ami egyrészt érthető, másrészt kicsinyes betartás, tipikus nyugati félreértése és félrekezelése a kelet-európai helyzetnek.

Hogy messzebb ne kelljen menni, Ausztriában például elfogadják az összes oltást, kivéve az enyémet, az oroszt.

Így kútba esik a tervem, hogy újra néhány napot töltsek az egyik kedvenc városomban, Bécsben. Persze, elmehetnék teszteltetni, de nincs hozzá kedvem.

Ha úgy tetszik, duzzogok. Még akkor is, ha nem ez életem tragédiája, egy nagyobb vállvonással túlteszem magam rajta, jövőre is lesz nyár, addig talán lefut a negyedik (ötödik stb.) hullám, mindegy lesz majd, kit mivel oltottak vagy nem oltottak.

Egyébként ez utóbbi már itthon is majdnem mindegy, pár hete bejelentette a nagyfőnök A mai napon eléri az oltottak száma az 5,5 milliót, lekerülnek a maszkok 2021. July 02. 07:39 , hogy akit nem oltottak be, gyakorlatilag ugyanott tart, mint akit igen, ráadásul a nem oltottak visszaigazolva érzik, hogy jól tették, hogy ezt a kört kihagyták.

Én meg itt állok két dózis Szputnyikkal a felső karomban, és igyekszem levonni a következtetést. Addig is köszönöm, Orbán Viktor, köszönöm, Európa.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény