Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb élmények a Markusovszky-oltópontról és a második adag Szputnyikról

Mire igazából belejönnénk, már vége is.

Három héttel ezelőtt nem volt kedvem részletezni első oltásom élményeit, egyrészt mert megtette helyette kollégám Így kaptam meg az orosz vakcinát nagypéntek reggelén a szombathelyi kórházban April 02. 11:20 , másrészt az olvasók is alaposan kivesézték a témát, hol pozitív „Mindenki profi és türelmes volt” – Pozitív történet a MÁV-rendelőből April 27. 19:00 , hol negatív „Boldog voltam, ez is megvan. De valami mégsem stimmelt” April 15. 11:37 szemszögből.

Nekem vegyes élményeim voltak a szombathelyi kórházi oltópontról, az adminisztráció és maga az oltás rendben folyt, de a folyosói nyüzsgés és csoportosulás – fogalmazzunk így - messze volt az optimálistól.

Nagyjából hasonlóra számítottam amikor Szputnyikom második körére mentem a belgyógyászatra, és bevallom, már csak az érdekelt, hogy essek túl rajta, essünk túl rajta mindannyian.

Meg sem említeném az egészet, ha nem tapasztaltam volna a váltást, ami három hét alatt történt.

Illusztráció
MTI

Nem tudjuk, köze volt-e ehhez a lapunkban megjelent olvasói leveleknek, azt sem, hogy egyszerre alakították-e át vagy folyamatosan korrigálták, de úgy fair, ha elmondjuk, hogy most milyen.

A katonák már a kórház bejáratnál is vártak, eligazítva, hogy hova menjek.

Ott voltak a belgyógyászati tömb bejáratánál is, ahol azt nézték, rajta vagyok-e a listán (dá), majd továbbküldtek a regisztrációra, ami immár a folyosó elején volt.

Nagyjából 10 másodpercet kellett várnom az orvosi ajtó előtt, az oltás maga tovább két perc volt, és az utána következő várakozási idő is 10 percre redukálódott. A több tucat széken hárman ücsörögtünk.

Mikor távozni készültem, a katonák szóltak, hogy a bejárat immár nem kijárat, az most az épült túlsó végén van. Wow!

Így mire felocsúdtam volna, már végeztem is.

Lám, megy ez, ha akarjuk, ha hagynak minket, és ha nem politikai döntésekhez kell asszisztálni Hatalmas sor vár a rendkívüli Pfizer-oltásra Szombathelyen a kórháznál és a MÁV-rendelőnél April 30. 12:25 - vontam le a következtetést.

Másodszorra nem rúgott annyira oda az orosz

Kollégám beszámolója A második Szputnyik-oltás letaglózott, de amilyen hirtelen jöttek a mellékhatások, úgy is tűntek el April 26. 12:06 alapján cudar 1-2 napos „after party”-ra számítottam, de semmi hasonló nem történt velem.

Az oltás utáni délután és este megismétlődött az első oltás utánról más ismert enyhén lebegő állapot, másnapra egy kis borzongással kísérve, de sem láz, sem fejfájás nem jött elő.

Időközben megkaptam az igazolványomat, amit egyelőre nem használtam semmire, de ami késik nem múlik.

Utánaolvasva egy kicsit, egyébként úgy tűnik, a Szputnyik az egyik legjobb vakcina, nagy hülyeség lenne, ha az EU vagy egyes tagországok nem fogadnák el, de ha így is lesz, majd arra is legyintek, elvégre nem ez a legnagyobb következetlenség ebben a történetben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra