Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány

A kormány már be is nyújtotta a hosszabbításra vonatkozó törvényjavaslatot.

A Magyar Narancs hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormány kedd este benyújtotta azt a törvényjavaslatot , mely őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányrendeletek hatályát.

A pontos időpont a parlament őszi ülésszakának kezdete utáni 15. nap lenne, hacsak addig ismét meg nem hosszabbítják. A lap emlékeztet, hogy az elmúlt években az őszi ülésszak első napját nem nagyon tartották meg szeptember 15-e előtt, ez pedig azt jelenti, hogy a törvény szövege szerint a vonatkozó kormányrendeletek sem fogják hatályukat veszteni szeptember vége előtt. A veszélyhelyzet egyébként május 23-án járna le, legutóbb február végén hosszabbítottak 90 nappal.

A hosszabbítást azzal indokolják, hogy "az új vírusvariánsok azonban Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, ezért elengedhetetlen a fokozott védekezés" . Hozzáteszik, hogy a védekezéshez "gyors és hatékony döntéshozatalra van szükség" , a járvány elmúlt egy éve pedig "bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták ezeket a célokat" .

Végül azt is megjegyzik, hogy "a világjárvány elleni védekezés gazdasági és társadalmi hatásai túlmutatnak a veszélyhelyzet időtartamán" . Ez pedig a lap szerint azt jelenti, hogy a veszélyhelyzettel kapcsolatban hozott rendeletek a veszélyhelyzet megszűnése után is hatályban maradhatnának.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra