Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megint helyzet van az osztrák határon, hosszú sorok várnak kilépésre

Olvasónk a kőszegi és a rábafüzesi határátkelőről is ugyanazt jelentették.

5.35 óta araszolok a kőszegi határátkelő felé, de még mindig nincs közel sem, a 87-esen kígyózik a sor - írta olvasónk reggel hét óra után pár perccel. Szentgotthárdnál a rábafüzesi határátkelőről is hosszú várakozásról, kocsisorokról kaptunk hírt.

Olvasó

A rendőrség hivatalos közlése szerint Kőszegnél 30, Rábafüzesnél 15 percet kell várni, információik szerint a többi Vas megyei határátkelőnél ennél kevesebb a várakozási idő Ausztria felé, Magyarország felé lassú, de zavartalan a forgalom.

Február 10-től Ausztria kötelező vírustesztet és regisztrációt ír elő az ingázóknak is February 03. 19:24 az Ausztriában dolgozó magyaroknak is kötelező hetente regisztrálniuk magukat, emellett egy hétnél nem régebbi, antitest szűrésen alapuló vagy PCR-teszteredményt is fel kell tudniuk mutatni.

A szigorított ellenőrzés első napján mi is elmentünk, és megnéztük Katonák a határon - Megnéztük, hogy működik a szigorított osztrák beléptetés February 10. 09:30 , hogyan halad a forgalom a határon.

Frissítés:

Olvasónktól kapott információk szerint a később az osztrákok gyorsították az ellenőrzést, így mind az átkelési idő, mind a sorok jelentősen lerövidültek.

Olvasó

Másik olvasónk ezt írta: "Február 10-én reggel 5 kor tízen dolgoztak négy sorban. Ma, hétfőn reggel 5 óra 15 perckor egy sor volt. Egy rendőr nézte a papírokat és egy katona ásítozott mellette.

35 perc alatt sikerült 200 métert menni. A fűtött konténerekben legalább öt rendőr és katona ücsörgött!

Ez kissé felháborító! Ha a tesztelés gyorsan és korrektül működik, akkor a határon miért van ez a lazaság? Ez múlt szerdán 10 perces dolog volt.

Erre adhatna választ valami osztrák fejes. Esetleg itthon kellene maradni minden ingázónak 1-2 hét táppénzre,hogy változzon a helyzet?"

Üdvözlettel egy ingázó

Videónk február 10-én hajnalban készült:

Videónk a határról

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra