Ötéves menekült kisfiút gázolt halálra egy elektromos rolleres

A világon mindenhol nagy vitát vált ki ez a közlekedési eszköz.

A múlt héten írtunk Attól félnek a szombathelyi képviselők, hogy balesetveszélyt és rendetlenséget hoznak a bérelhető rollerek 2022. June 27. 17:50 róla, hogy Szombathelyre is jöhetnek a várva várt, illetve rettegett kölcsönözhető elektromos rollerek. A kérdés nemcsak a városvezetőket, de a kommentelőinket is megosztotta, viszont egyáltalán nem csak itt fordul elő vita: Budapesten évek óta feszülnek egymásnak a rolleresek és a normálisan gyalogolni szándékozók.

Nizzában is olaj lehet a tűzre, hogy csütörtökön e-rollerhez köthető haláleset történt. A Guardian számolt be róla, hogy egy ötéves ukrán kisfiú halt meg, amikor a neves Promenade des Anglais sétány zebráján kelt át édesanyjával. A lap szerint a fiú családjával még az orosz invázió kezdetén érkezett Franciaországba.

Mindenhol nagy vitákat okoz az elektomos roller.
Pixabay

A tereptárgyak takarásából kilépő anyát és gyermekét egy „túlzott sebességgel” haladó rolleres nem tudta kikerülni, ez pedig a kisfiú életébe került – közölte a rendőrség. Hozzátették, hogy a rollert vezető 40 éves férfi ugyan megsérült, de így is azonnal a gyerek segítségére sietett.

Nizza városának polgármestere „mély együttérzését” és az e-rollerekkel szembeni ellenérzését fejezte ki az esettel kapcsolatban, és hozzátette, hogy „számba veszünk minden lehetőséget, hogy elkerülhessük az ilyen tragédiákat.”

A tragédia nyilván újabb vitákat generál majd világszerte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech