Ötéves menekült kisfiút gázolt halálra egy elektromos rolleres

A világon mindenhol nagy vitát vált ki ez a közlekedési eszköz.

A múlt héten írtunk Attól félnek a szombathelyi képviselők, hogy balesetveszélyt és rendetlenséget hoznak a bérelhető rollerek 2022. June 27. 17:50 róla, hogy Szombathelyre is jöhetnek a várva várt, illetve rettegett kölcsönözhető elektromos rollerek. A kérdés nemcsak a városvezetőket, de a kommentelőinket is megosztotta, viszont egyáltalán nem csak itt fordul elő vita: Budapesten évek óta feszülnek egymásnak a rolleresek és a normálisan gyalogolni szándékozók.

Nizzában is olaj lehet a tűzre, hogy csütörtökön e-rollerhez köthető haláleset történt. A Guardian számolt be róla, hogy egy ötéves ukrán kisfiú halt meg, amikor a neves Promenade des Anglais sétány zebráján kelt át édesanyjával. A lap szerint a fiú családjával még az orosz invázió kezdetén érkezett Franciaországba.

Mindenhol nagy vitákat okoz az elektomos roller.
Pixabay

A tereptárgyak takarásából kilépő anyát és gyermekét egy „túlzott sebességgel” haladó rolleres nem tudta kikerülni, ez pedig a kisfiú életébe került – közölte a rendőrség. Hozzátették, hogy a rollert vezető 40 éves férfi ugyan megsérült, de így is azonnal a gyerek segítségére sietett.

Nizza városának polgármestere „mély együttérzését” és az e-rollerekkel szembeni ellenérzését fejezte ki az esettel kapcsolatban, és hozzátette, hogy „számba veszünk minden lehetőséget, hogy elkerülhessük az ilyen tragédiákat.”

A tragédia nyilván újabb vitákat generál majd világszerte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech