Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ötnapos ünnepséget tart a szombathelyi önkormányzat harmincadik születésnapján

Eredetileg ugyan impozánsabb szülinapot terveztek, de a járványügyi kereteken belül próbálnak ünnepelni.

Első megalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepli a szombathelyi önkormányzat, mely egyébként szorosan összefügg a magyarországi önkormányzatiság rendszerváltás utáni megalakulásával is.

Erről az időszakról több ízben is megemlékeztünk két héttel ezelőtt. Szombathelyen a Március 15. téren a „30 éve szabadon – Amit lebontottunk…” projekt keretében köztéri installációt állítottak, Újra áll a Lenin-szobor Szombathelyen 2020. September 30. 12:37 a vasszécsenyi Ó-Ebergényi Kastélyszállóban pedig Vas megye polgármesterei és országgyűlési képviselői tartottak nosztalgikus megemlékezést. Elröppent a 30 év - Együtt nosztalgiáztak a Vas megyei politikusok 2020. October 02. 07:54

Rendszerváltásra emlékező installáció a Március 15. téren
Kiss Tamás

De nem csak országos és megyei szinten van okunk ünnepelni, mivel az önkormányzatiság éppen a települések önállóságáról és egyéni sikereiről szól.

Az október 14-i, ünnepségről szóló sajtótájékoztatót Nemény András azzal kezdte, hogy röviden beszámolt a járványügyi fejleményekről

„Nagyjából száz fertőzöttről tudunk jelenleg, de ennél biztosan több a valós szám. Pontos számot már csak azért is nehéz mondani, mert az önkormányzat nem kapja meg automatikusan az adatokat” – kezdte a polgármester.

„Ugyanakkor a mostani helyzetnél jobban talán semmi nem bizonyítja, hogy mekkora szükség van az önkormányzatokra. Ilyen szoros kapcsolatunk még nem volt a város lakóival, és nagyon sok problémát mi tudtunk a leggyorsabban és leghatékonyabban kezelni” – tette hozzá Nemény András.

Az ötnapos ünnepi eseményekről Horváth Soma alpolgármester számolt be

Az önkormányzat október 20-án mutatja be a 30 év, 30 ember, 30 történet című dokumentumfilmet, melyben a rendszerváltás óta eltelt időszakról mesél harminc szombathelyi közéleti szereplő és hivatali dolgozó.

Október 21-én rendhagyó műsor keretében ül le egymással beszélgetni Szombathely négy polgármestere; Nemény András, Puskás Tivadar, Ipkovich György és Szabó Gábor. A beszélgetés során nem csak az elmúlt harminc évet értékelik majd, de megemlékeznek a város első polgármesteréről, Wagner Andrásról is, aki 2007-ben hunyt el.

22-étől nagyjából egy hónapig köztéri kiállítás veszi kezdetét a Városháza előtti téren Szombathely harminc évéről.

23-án tartja az önkormányzat a szokásos ünnepi közgyűlést, 24-én pedig a Savaria Fórum jelentkezik egy ünnepi különszámmal.

Főszerepben a Szombathelyi Médiaközpont

A sajtótájékoztatón részt vett Némethy Mária, a Szombathelyi Médiaközpont frissen megválasztott igazgatója Némethy Mária: Itt az ideje, hogy a helyére kerüljön a Szombathelyi Médiaközpont 2020. October 11. 18:21 is, aminek két oka lehet.

Némethy Mária, a Szombathelyi Médiaközpont új igazgatója
Kiss Tamás

Az egyik, hogy a város minél gyorsabban megismerje a Savaria Fórum és a Szombathelyi TV új vezetőjét, a másik, hogy az ünnepi programok és műsorok lebonyolításában nagy szerepet kapott a médiaközpont.

A 30 év, 30 ember, 30 történet című dokumentumfilmet a városi televízióban mutatják be először, és később is a TV internetes platformjain lesz elérhető, de a négy polgármester beszélgetése is egy SZTV-s műsor keretei közt zajlik majd Krizsán Zsuzsa moderálásával.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Elröppent a 30 év - Együtt nosztalgiáztak a Vas megyei politikusok

Vasszécsenyben tartották az önkormányzatiság harmincadik évfordulóját. Nézegessen ünneplő politikusokat!

Újra áll a Lenin-szobor Szombathelyen

No de hogyan került el onnan? Megtudhatja ezt is, ha a Március 15. téren jár. Installáció a rendszerváltásról.

Némethy Mária: Itt az ideje, hogy a helyére kerüljön a Szombathelyi Médiaközpont

A Médiaközpont új igazgatója interjúnkban arról is beszél, hogy új arculatot kell adni a Médiaközpontnak, és szerinte hogyan lehet rendbe tenni az önkormányzati cég működését.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra