Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötnapos ünnepséget tart a szombathelyi önkormányzat harmincadik születésnapján

Eredetileg ugyan impozánsabb szülinapot terveztek, de a járványügyi kereteken belül próbálnak ünnepelni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Első megalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepli a szombathelyi önkormányzat, mely egyébként szorosan összefügg a magyarországi önkormányzatiság rendszerváltás utáni megalakulásával is.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Erről az időszakról több ízben is megemlékeztünk két héttel ezelőtt. Szombathelyen a Március 15. téren a „30 éve szabadon – Amit lebontottunk…” projekt keretében köztéri installációt állítottak, Újra áll a Lenin-szobor Szombathelyen September 30. 12:37 a vasszécsenyi Ó-Ebergényi Kastélyszállóban pedig Vas megye polgármesterei és országgyűlési képviselői tartottak nosztalgikus megemlékezést. Elröppent a 30 év - Együtt nosztalgiáztak a Vas megyei politikusok October 02. 07:54

Rendszerváltásra emlékező installáció a Március 15. téren
Kiss Tamás

De nem csak országos és megyei szinten van okunk ünnepelni, mivel az önkormányzatiság éppen a települések önállóságáról és egyéni sikereiről szól.

Az október 14-i, ünnepségről szóló sajtótájékoztatót Nemény András azzal kezdte, hogy röviden beszámolt a járványügyi fejleményekről

„Nagyjából száz fertőzöttről tudunk jelenleg, de ennél biztosan több a valós szám. Pontos számot már csak azért is nehéz mondani, mert az önkormányzat nem kapja meg automatikusan az adatokat” – kezdte a polgármester.

„Ugyanakkor a mostani helyzetnél jobban talán semmi nem bizonyítja, hogy mekkora szükség van az önkormányzatokra. Ilyen szoros kapcsolatunk még nem volt a város lakóival, és nagyon sok problémát mi tudtunk a leggyorsabban és leghatékonyabban kezelni” – tette hozzá Nemény András.

Az ötnapos ünnepi eseményekről Horváth Soma alpolgármester számolt be

Az önkormányzat október 20-án mutatja be a 30 év, 30 ember, 30 történet című dokumentumfilmet, melyben a rendszerváltás óta eltelt időszakról mesél harminc szombathelyi közéleti szereplő és hivatali dolgozó.

Október 21-én rendhagyó műsor keretében ül le egymással beszélgetni Szombathely négy polgármestere; Nemény András, Puskás Tivadar, Ipkovich György és Szabó Gábor. A beszélgetés során nem csak az elmúlt harminc évet értékelik majd, de megemlékeznek a város első polgármesteréről, Wagner Andrásról is, aki 2007-ben hunyt el.

22-étől nagyjából egy hónapig köztéri kiállítás veszi kezdetét a Városháza előtti téren Szombathely harminc évéről.

23-án tartja az önkormányzat a szokásos ünnepi közgyűlést, 24-én pedig a Savaria Fórum jelentkezik egy ünnepi különszámmal.

Főszerepben a Szombathelyi Médiaközpont

A sajtótájékoztatón részt vett Némethy Mária, a Szombathelyi Médiaközpont frissen megválasztott igazgatója Némethy Mária: Itt az ideje, hogy a helyére kerüljön a Szombathelyi Médiaközpont October 11. 18:21 is, aminek két oka lehet.

Némethy Mária, a Szombathelyi Médiaközpont új igazgatója
Kiss Tamás

Az egyik, hogy a város minél gyorsabban megismerje a Savaria Fórum és a Szombathelyi TV új vezetőjét, a másik, hogy az ünnepi programok és műsorok lebonyolításában nagy szerepet kapott a médiaközpont.

A 30 év, 30 ember, 30 történet című dokumentumfilmet a városi televízióban mutatják be először, és később is a TV internetes platformjain lesz elérhető, de a négy polgármester beszélgetése is egy SZTV-s műsor keretei közt zajlik majd Krizsán Zsuzsa moderálásával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Elröppent a 30 év - Együtt nosztalgiáztak a Vas megyei politikusok

Vasszécsenyben tartották az önkormányzatiság harmincadik évfordulóját. Nézegessen ünneplő politikusokat!

Újra áll a Lenin-szobor Szombathelyen

No de hogyan került el onnan? Megtudhatja ezt is, ha a Március 15. téren jár. Installáció a rendszerváltásról.

Némethy Mária: Itt az ideje, hogy a helyére kerüljön a Szombathelyi Médiaközpont

A Médiaközpont új igazgatója interjúnkban arról is beszél, hogy új arculatot kell adni a Médiaközpontnak, és szerinte hogyan lehet rendbe tenni az önkormányzati cég működését.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés