Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi Fidesz üdvözli a kormány döntéseit

Sajtóközlemény

A Fidesz-KDNP szombathelyi önkormányzati frakciója üdvözli a mai miniszterelnöki látogatás kapcsán tett bejelentéseket:

A mai napon 700 új szombathelyi munkahely létesült milliárdos kormányzati segítséggel. Ezen felül 500 millió Ft-ot meghaladó munkahelyteremtő támogatást kapott több szombathelyi kis-, és középvállalkozás. A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ keretében a közeljövőben több mint huszonötezer új munkahely létesülhet a régióban, és 1 milliárd eurós tőkebefektetés várható.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ingyenes tulajdonba kapja a Rohonci úti Haladás-stadionnak is helyet biztosító MÁV-ingatlanokat. Emlékezetes, hogy az előző kormányzati ciklusban mintegy 700 millió forintért kívánta a MÁV, illetve az MSZP vezette kormányzat eladni az ingatlanegységet, amelyhez most térítésmentesen juthatnak hozzá a szombathelyiek.

Ugyancsak a szombathelyi önkormányzat tulajdonába kerül ingyenes átadással a Vas megyei polgárok temetkezését is ellátó, korábbi megyei tulajdonú cég. Ez óriási lépés a megyei temetkezési szolgáltatás egységének megőrzése érdekében, és jelentős vagyoni többletet jelent Szombathely városának.

A hosszú ideig kiemelt kormányzati projektként kezelt vát-porpáci reptér engedélyezése – holott erre a lehetőség fennállt – nem indult el a mai napig. A soha, senki által nem látott kínai, és az állítólagos magyar befektetők 2009 óta egyetlen lépést sem tettek a projekt engedélyeinek megszerzése érdekében. Bár szocialista politikusok egyéni érdekeket sem mellőző motivációkkal házaltak az ügyben, sajnos a valóság a köddé vált többi MSZP-s ígérethez hasonlatos. A térségben zajló jelentős iparfejlesztések ugyanakkor indokolttá teszik egy cargo reptér létrehozását, amely ideálisnak mutatkozik a szombathelyi gazdasági szereplők igényeinek kielégítésére. Nem kergethetünk tovább illúziókat, és vágyálmokat!

A mai, honvédelmi miniszteri bejelentést már több szombathelyi cég vezetője is üdvözölte. A pápai katonai reptér fejlesztése és intermodális logisztikai központtá alakítása a Nyugat-Dunántúl egésze számára jelentős gazdasági előnyöket hoz.

Felszólítjuk az MSZP-s képviselőket, hogy a mögöttük álló gazdasági érdekcsoport kiszolgálása helyett Szombathely városát képviseljék!

Szombathely, 2012. október 26.

A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény