Kerülje el a szombathelyi Paragvári utcát, ha jót akar!

Még a nyári pangásban is képesek dugót okozni az autósok, elég hozzá egy kis útfelújítás.

Nemrég két autós veszett össze itt, az egyik ki i ugrott a kocsiból, közben a munkagépek nem tudnak dolgozni, mert az autósokat kerülgetik - mondja az egyik munkás a Paragvári utcában.

Mint már írtuk, nemrég három utca felújítása kezdődött el a szombathelyi belvárosban. A Paragvári utcában, Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári út 2021. June 14. 07:25 a Nádasdy Ferenc Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Nádasdy Ferenc utca 2021. July 17. 07:17 utcában és a Magyar utcában. Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53

Ami, persze, örvendetes, hiszen elég gyalázatos állapotban voltak ezek az utcák, a magyar utcában szerdán még pezsgőt is bontottunk Zajos réselő, új aszfalt és száraz pezsgő – Elindultak az utcafelújítások Szombathelyen 2022. July 27. 19:00 a felújítás örömére.

Útfelújítások és táblák szombathelyen
Útfelújítás a Paragvárin
Mészáros D. Zsolt

Épp a nyár derekán járunk, a belvárosi parkolók nagyrészt üresen állnak Nagyrészt üresen tátonganak a szombathelyi belvárosi parkolóhelyek 2022. July 23. 07:32 , és a forgalom is visszafogottabb a megszokottnál, még csúcsidőben is. Ennek ellenére egy-egy útfelújítás, átmenetileg kihelyezett közlekedési tábla az autósok jó részének megoldhatatlan feladatot jelent, és még ilyenkor is sikerül torlódást, vagy akár tettlegességig elfajuló vitát okozni.

Egy útfelújításnál elkerülhetetlen a forgalom korlátozása. Több ok miatt is,egyrészt azért, hogy a munkások ne legyenek állandó élet- balesetveszélyben, a másik, hogy zavartalanul haladhasson a munka.

Körbejártuk a három, felújítás alatt álló utcát, hogy megnézzük, milyen korlátozásokra kell számítani, és hogyan reagálnak ezekre az autósokra.

A Magyar utcát nem zárták le, továbbra is haladhat a forgalom, ez látszik szerdai videónkon is.

Az utcában 30 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be, de rövid ottlétünk és tegnapi videós forgatásunk alatt azt tapasztaltuk, hogy a korlátozást csak a tanulóvezetők tartják be.

Útfelújítások és táblák szombathelyen
Felújítás és sebességkorlátozás a Magyar utcában
Mészáros D. Zsolt

A Nádasdy Ferenc utcában bonyolultabb a helyzet. Itt is megtiltották a behajtást mindkét irányból.

Útfelújítások és táblák szombathelyen
A Nádasdyba tilos behajtani
Mészáros D. Zsolt

Persze, mindig vannak kivételek, így a felújításon dolgozók járművei és a célforgalom behajthat az utcába. Utóbbi elég is ahhoz, hogy folyamatos legyen a forgalom a szűk utcában.

Útfelújítások és táblák szombathelyen
Vigyázzon a munkagép, az a dolga!
Mészáros D. Zsolt

Az útlezárást egyébként a keresztező utakon is jelzik, ez a tábla például a Semmelweis - Nádasdy kereszteződés előtt van:

Útfelújítások és táblák szombathelyen
Jobbra behajtani tilos!
Mészáros D. Zsolt

A három utca körül a legproblémásabb a Paragvári. Főutcának számít, komoly forgalmat bonyolít a Derkovits városrész, aztán Herény és Kámon felé. A táblák alapján itt is megtiltották a behajtást, a fent említett kivételeken kívül.

Útfelújítások és táblák szombathelyen
A Paragvárin végig virítanak a Behajtani tilos táblák
Mészáros D. Zsolt
De az autósok jó része ezt nem veszi figyelembe, a munkások szerint a lezárás első napjáén még kevesebben voltak, azóta viszont napról napra nő a forgalom.
Útfelújítások és táblák szombathelyen
Csak átférünk
Mészáros D. Zsolt

A sok autó komolyan akadályozza a munkát is, a munkagépeknek sokszor le kell állniuk, meg kell várniuk, amíg elhaladnak az autók. És mozogni sem tudnak szabadon.

Útfelújítások és táblák szombathelyen
A munkagépeket is akadályozzák
Mészáros D. Zsolt

A három utcának elvileg iskolakezdésig el kell készülnie. Addig is némi türelem és önmegtartóztatás nem ártanak az autósok részéről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet