Megint kísértenek a fehér szellemek a szombathelyi Parkerdőben

Öt évvel ezelőtt jelentek meg először.

Fehér szellemek a fák ágain - ezek fogadják a szombathelyi Parkerdő látogatóit az Erdei Iskola utca környékén. A szélben susognak, hajladoznak, néhányuk rábízza magát a szélre és távolabb költözik. De nem tágítanak, legalább öt éve ez az otthonuk.

Olvasónk a napokban készítette a fotókat a Parkerdőben, a fák és bokrok ágai, olykor egészen magasan, borítva vannak a kidobott reklámtáskákkal, papírhulladékkal. Néha találni egy-egy színesebb darabot is, de az uralkodó szín a fehér, ami jó messzire ellátszik, nem valószínű, hogy ezeket csak a képeket készítő olvasónk, Szendiszűcs István vette észre.

Szemét a parkerdőben
Kattintson a képre a galériához!
Olvasó/Szendiszücs István

De már hagyományról van szó, bő négy éve, 2017 karácsonya előtt két nappal írtunk róla Elképesztő látvány: többszáz négyzetméteren terül el a szemét a szombathelyi hulladéklerakó melletti erdőben 2017. December 22. 10:22 , hogy több száz négyzetméteren terül el a szemét a szombathelyi hulladéklerakó melletti erdőben.

"Nem nehéz kitalálni, honnan kerülnek a zacskók a fák tetejére: az erdő ugyanis a szombathelyi Regionális Hulladéklerakó telepe mellett terül el. Ezzel még nem lenne baj, de valami miatt a szél nagyon könnyen kihordja a szemétlerakóból. Látszik, hogy a kerítést megpróbálták megerősíteni, de itt ennél komolyabb beavatkozásra van szükség" - írtuk akkor.

Szemét a parkerdőben
Kattintson a képre a galériához!
Olvasó/Szendiszücs István

De az is egyértelmű volt, hogy nem csak a szeméttelepről hordja ki a szél a hulladékot, sajnos, mindig is voltak jó néhányan, akik az erdőbe, erdőszélre hordják ki a szemetüket, ahelyett, hogy elvinnék a hulladékudvarba.

Akkori cikkünk megjelenése után egy nappal a SZOVA Zrt. is reagált, levelükben elismerték, hogy a nejlonhulladék egy része az Erdei iskola úti Hulladéklerakó telepről kerül a területre, méghozzá úgy, hogy a kukásautók ürítésekor a szél rendszeresen belekap a műanyagzacskókba, és sajnos sok esetben a telepen kívülre repíti azokat.

Szemét a parkerdőben
Kattintson a képre a galériához!
Olvasó/Szendiszücs István

És, hogy ezt megelőzendő naponta földdel, vagy törmelékkel takarják le az újonnan beszállított hulladékot, és mobil papírfogó hálókat is alkalmaznak a telepen, ezen is fennakad a könnyű súlyú hulladék. De ha már megtörtént a baj, akkor emelőkosaras munkagépet rendel a cég, negyedévente 4-5 munkanapon át takarítják a lombkorona szintet.

Az illegális szemétlerakás elleni küzdelem azonban azóta is tart Véget ér valaha a küzdelem az illegális szemétlerakókkal a szombathelyi Parkerdőben? 2020. September 22. 07:46 , az ott lakók és a kerttulajdonosok is többször felemelték a hangjukat, de egyelőre nem született megoldás. A szellemek meg csak kísértenek a szombathelyi Parkerdőben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem