Két órányi ingyenes parkolást tervez a két olcsóbb övezetben az Éljen Szombathely!

De csak a szombathelyi lakcímmel rendelkezők kapnák meg a kedvezményt. A cél, hogy a belváros parkolóiban csökkentsék a forgalmat.

A Kiskar utcai nagy parkoló sarkában, a parkolóautomatánál jelentette be parkolásgazdálkodási tervüket Nemény András, Az Éljen Szombathely! frakcióvezetője és polgármester-jelöltje.

Emlékeztetett rá, hogy öt évvel ezelőtt ingyenes parkolást szerettek volna a városban, az azóta szerzett tapasztalatok alapján ezt módosították, de mindenképpen kedvezményt akarnak adni a szombathelyieknek.

Szilágyi József (telefonos fotó)

A belváros zsúfolt, ezt a zsúfoltságot csökkenteni kell, és ezért is tervezik, hogy a három parkolási zóna (piros, sárga, zöld) közül a sárga és a zöld zónában két órát ingyen parkolhatnának a szombathelyi lakosok, egyszerűbben azok, akik jogosultak a Szombathely-kártyára.

A parkolás első két órája lenne ingyenes, és ehhez központilag legyártott, a kocsiban elhelyezhető parkolóórákat használnának. Az autós a parkolás megkezdésének időpontját állítaná be rajta, és ettől számítana a két óra kedvezmény.

Kérdésünkre Nemény azt mondta, ha valaki tovább akarja foglalni a parkolóhelyet, azért már fizetnie kell, ezt SMS-ben vagy a később induló Szombathely applikációval tehetné meg.

Nemény András hozzátette, először próbaüzemben indítanák el a kedvezményt, amit a tapasztalatok alapján módosítani is lehet majd, szerinte akár a belvárosi, piros zónára való kiterjesztése sem elvetendő.

Megjegyezte, ilyen rendszer más városokban már működik, szerinte kisebb lenne a zsúfoltság a belvárosi parkolókban. Ezért is tartotta a sajtótájékoztatót a Kiskar utcai parkolóban, ami a sárga zónába tartozik, így a kedvezmény itt is érvényes lenne, de pár lépésre van csak a belvárostól és a Fő tértől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019