Penésztelenítették a szombathelyi vásárcsarnokot

Lepucolták, fertőtlenítették, aztán újrafestették. Aztán majd lesz valami.

Új fejezettel jelentkezünk a szombathelyi vásárcsarnok kálváriájáról. Mint februárban kiderült, Penészedik a felújított szombathelyi vásárcsarnok fala, az alpolgármester nem örül 2021. February 18. 10:51 van egy újabb bökkenő a felújítás kapcsán: irgalmatlan mód elkezdtek penészesedni a kettes épület belső falai.

Mészáros D. Zsolt

Most pedig az önkormányzat arról számolt be, hogy március első heteiben sikerült ideiglenesen orvosolni a problémát. Gyors megoldásként egy aerobiológus szakember először elvégezte a szükséges méréseket, majd lepucolták a penészt, fertőtlenítettek és újrafestették a csarnoktéri felülvilágítók végpontjainál és a csapadékelvezetők födémáttöréseinél a falakat.

Szombathely MJV

A szakemberek szerint azonban hosszútávon csak az lehet megoldás a problémára, ha hatékony szellőztetést biztosítanak és megoldják a lehűlő épületszerkezetek temperálását.

Miért penészedett?

A problémát Horváth Attila alpolgármester szerint az okozta, hogy az előző városvezetés 2019-ben a műszaki tartalom csökkentése Le akarják faragni a szombathelyi vásárcsarnok felújítási költségeit, hogy beleférjenek a keretbe 2019. April 23. 07:29 mellett döntött, ugyanis az első, 2018-as közbeszerzési eljárás Elbukott a szombathelyi vásárcsarnok közbeszerzése 2018. November 06. 15:23 során az egyetlen beérkezett ajánlat is több mint egymilliárd forinttal több lett a tervezett költségnél. Így végül nem lett teljes az épület szigetelése és szellőztetése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech