Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pizsamaparti húsz felett – nem buzdítunk, csak mondjuk, hogy lesz ilyen is

Az este nyolcas kijárási tilalom gyakorlatilag ellehetetleníti a fiatalok társas kikapcsolódását, de kiskapuk mindig vannak.

Szerdától tovább szigorodtak Kijárási tilalom este 8-tól reggel ötig, bezárnak az éttermek - jelentette be Orbán Viktor 2020. November 09. 10:47 a korlátozások, így már nem éjféltől, hanem este nyolctól kijárási tilalom lép életbe, egészen másnap reggel ötig.

Az összképet nézve, gazdasági és oktatásügyi szempontból nyilván fajsúlyosabb korlátozás a vendéglátóhelyek, színházak, mozik bezárása, vagy az online oktatás visszaállítása, de egy rövid cikk erejéig mégis emlékezzünk meg a húszasokról, akiket leginkább érint az este nyolcas takarodó.

Most majd kiderül, mennyire bírjuk a bezártságot (Fotó: Bojack Horseman rajzfilmsorozat)
Adult Swim

Amikor bevezették a vendéglátóhelyek este 11 órás zárását, a legpartiképesebb korosztály kisebb nehézséggel nézett szembe: a kocsmázást, diszkózást ugyanis nem 11-ig szokás tervezni.

Na de sebaj – gondoltuk, s itt most egyes szám első személyre váltok –, egy kis újratervezéssel minden megoldható. Behűtjük a söröket, elmegyünk valahova a srácokkal, aztán 11 után otthon folytatjuk a partit, melegebb napokon még a Gayer parkba is ki lehetett ülni batyus iszogatásra.

Aztán jött az éjfél utáni kijárási korlátozás. Na ez már keményebb dió volt. Persze a tisztességes tanuló/dolgozó huszonévesnek éjfél után már semmi keresnivalója odakinn, de lássuk be, jó társaságban ritkábban téved a szemünk az órára.

A parkokat és utcákat igénybe vevő rekreációs tevékenységeknek ezzel lőttek, de már a barátainkhoz is csak úgy tudtunk átmenni, hogy legkésőbb 11:45-kor irány haza.

Igazából még ezt is meg lehetett volna szokni, de időnk nem nagyon volt rá, mivel egy héttel később tovább szigorodtak a korlátozások.

A TV Maci is este 8-kor bújik ágyba

Nálunk, húszasoknál este nyolckor még simán ér azt mondani a barátodnak, hogy majd este találkozunk.

Amíg nincs gyerek a háznál, a nyolc óra utáni időszak nem a fürdetésről, vacsoráról, fektetésről, a másnapi ebéd elkészítéséről szól. A napi tanulmányok vagy a munka befejeztével ilyenkor jön csak a nap legjobb része, a társasági élet.

Nem kell semmi ördögtől valóra gondolni, nem arról van szó, hogy a fiatalok hétfőtől hétfőig buliznak. Csupán arról beszélek, hogy este 9-10 körül leugrani egy sörre, vagy átugrani valakihez pár órára dumcsizni és Xboxozni még simán belefér.

Esetleg egy jó párnacsata a Rex felügyelő előtt
WWE

De mi lesz most, hogy gyakorlatilag az esti szórakozás kezdő időpontjára esik a záró időpont?

Vagy át kell szervezni az egészet délutánra, vagy el kell csomagolni a pizsamát

Az este 8-tól érvényes kijárási tilalom nyilván azt a célt szolgálná, hogy a fiatalok is minimálisra redukálják a társasági életet, de ki leleményes, ha nem a magyar?

Ennyi idősen még nem sajog a derék, kanapén vagy hálózsákban is elalszik az ember, és talán a rigolyák sem olyan erősek, hogy ne tudnánk egyszer-kétszer más bögréjéből meginni az esti kakaót, vagy ismétlésből megnézni a Barátok köztöt.

Természetesen senkit sem szeretnék a kijárási tilalom elcsalására buzdítani, de nem is kell, mert mire ezt a cikket bárki olvassa, a legtöbbekben gondolom már megfogant az ötlet.

Szóval ha mégis pizsibuliba megyünk barátainkhoz, a járványügyi kockázatokat próbáljuk meg minél inkább csökkenteni.

 • Mindenkinek legyen saját pohara, máséból ne igyunk
 • Érkezéskor legyen az első dolog egy alapos kézmosás
 • Lehetőleg kerüljük az olyan játékokat, mint a Twister, vagy az üvegezés
 • Meg úgy általában próbáljunk meg tisztes távolban ülni egymástól
 • Ne adjuk körbe a cigit, vagy ha mégis, mindenkinek legyen saját szipkája
 • A legapróbb koronagyanús tünet jelentkezésekor fújjuk le az egészet
 • Aztán ki tudja. Talán annyira bejön az ottalvós módi, hogy a korlátozások megszűnése után is üresen konganak az utcák este nyolc után.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Kijárási tilalom este 8-tól reggel ötig, bezárnak az éttermek - jelentette be Orbán Viktor

  A miniszterelnök elmondta, a korlátozások egyelőre 30 napig lesznek érvényesek.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Vélemény