Pizsamaparti húsz felett – nem buzdítunk, csak mondjuk, hogy lesz ilyen is

Az este nyolcas kijárási tilalom gyakorlatilag ellehetetleníti a fiatalok társas kikapcsolódását, de kiskapuk mindig vannak.

Szerdától tovább szigorodtak Kijárási tilalom este 8-tól reggel ötig, bezárnak az éttermek - jelentette be Orbán Viktor 2020. November 09. 10:47 a korlátozások, így már nem éjféltől, hanem este nyolctól kijárási tilalom lép életbe, egészen másnap reggel ötig.

Az összképet nézve, gazdasági és oktatásügyi szempontból nyilván fajsúlyosabb korlátozás a vendéglátóhelyek, színházak, mozik bezárása, vagy az online oktatás visszaállítása, de egy rövid cikk erejéig mégis emlékezzünk meg a húszasokról, akiket leginkább érint az este nyolcas takarodó.

Most majd kiderül, mennyire bírjuk a bezártságot (Fotó: Bojack Horseman rajzfilmsorozat)
Adult Swim

Amikor bevezették a vendéglátóhelyek este 11 órás zárását, a legpartiképesebb korosztály kisebb nehézséggel nézett szembe: a kocsmázást, diszkózást ugyanis nem 11-ig szokás tervezni.

Na de sebaj – gondoltuk, s itt most egyes szám első személyre váltok –, egy kis újratervezéssel minden megoldható. Behűtjük a söröket, elmegyünk valahova a srácokkal, aztán 11 után otthon folytatjuk a partit, melegebb napokon még a Gayer parkba is ki lehetett ülni batyus iszogatásra.

Aztán jött az éjfél utáni kijárási korlátozás. Na ez már keményebb dió volt. Persze a tisztességes tanuló/dolgozó huszonévesnek éjfél után már semmi keresnivalója odakinn, de lássuk be, jó társaságban ritkábban téved a szemünk az órára.

A parkokat és utcákat igénybe vevő rekreációs tevékenységeknek ezzel lőttek, de már a barátainkhoz is csak úgy tudtunk átmenni, hogy legkésőbb 11:45-kor irány haza.

Igazából még ezt is meg lehetett volna szokni, de időnk nem nagyon volt rá, mivel egy héttel később tovább szigorodtak a korlátozások.

A TV Maci is este 8-kor bújik ágyba

Nálunk, húszasoknál este nyolckor még simán ér azt mondani a barátodnak, hogy majd este találkozunk.

Amíg nincs gyerek a háznál, a nyolc óra utáni időszak nem a fürdetésről, vacsoráról, fektetésről, a másnapi ebéd elkészítéséről szól. A napi tanulmányok vagy a munka befejeztével ilyenkor jön csak a nap legjobb része, a társasági élet.

Nem kell semmi ördögtől valóra gondolni, nem arról van szó, hogy a fiatalok hétfőtől hétfőig buliznak. Csupán arról beszélek, hogy este 9-10 körül leugrani egy sörre, vagy átugrani valakihez pár órára dumcsizni és Xboxozni még simán belefér.

Esetleg egy jó párnacsata a Rex felügyelő előtt
WWE

De mi lesz most, hogy gyakorlatilag az esti szórakozás kezdő időpontjára esik a záró időpont?

Vagy át kell szervezni az egészet délutánra, vagy el kell csomagolni a pizsamát

Az este 8-tól érvényes kijárási tilalom nyilván azt a célt szolgálná, hogy a fiatalok is minimálisra redukálják a társasági életet, de ki leleményes, ha nem a magyar?

Ennyi idősen még nem sajog a derék, kanapén vagy hálózsákban is elalszik az ember, és talán a rigolyák sem olyan erősek, hogy ne tudnánk egyszer-kétszer más bögréjéből meginni az esti kakaót, vagy ismétlésből megnézni a Barátok köztöt.

Természetesen senkit sem szeretnék a kijárási tilalom elcsalására buzdítani, de nem is kell, mert mire ezt a cikket bárki olvassa, a legtöbbekben gondolom már megfogant az ötlet.

Szóval ha mégis pizsibuliba megyünk barátainkhoz, a járványügyi kockázatokat próbáljuk meg minél inkább csökkenteni.

 • Mindenkinek legyen saját pohara, máséból ne igyunk
 • Érkezéskor legyen az első dolog egy alapos kézmosás
 • Lehetőleg kerüljük az olyan játékokat, mint a Twister, vagy az üvegezés
 • Meg úgy általában próbáljunk meg tisztes távolban ülni egymástól
 • Ne adjuk körbe a cigit, vagy ha mégis, mindenkinek legyen saját szipkája
 • A legapróbb koronagyanús tünet jelentkezésekor fújjuk le az egészet
 • Aztán ki tudja. Talán annyira bejön az ottalvós módi, hogy a korlátozások megszűnése után is üresen konganak az utcák este nyolc után.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Kijárási tilalom este 8-tól reggel ötig, bezárnak az éttermek - jelentette be Orbán Viktor

  A miniszterelnök elmondta, a korlátozások egyelőre 30 napig lesznek érvényesek.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Vélemény