Hamarosan kiderül, hogy megveszi-e a szombathelyi önkormányzat az egykori Brenner-villát

Elkezdődött a szombathelyi közgyűlés nyári rendkívüli ülése.

Ezekben a percekben kezdődik a szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülése, amit halasztást nem tűrő ügyek miatt hívtak össze.

Remélhetőleg határozatképes lesz az ülés, hiszen már bő másfél hete nyilvánosságra hozták a napirendet, ezeket nemrég előzetesünkben Rendkívüli közgyűléssel kezdődik az augusztus Szombathelyen 2021. July 29. 07:16 összefoglaltuk.

Az egyik legfontosabb kérdés az lesz, hogy a város megvásárolja-e Az önkormányzaté lehet az egykor kaszinóként is működött, kétszer leégett szombathelyi Brenner-villa 2021. July 24. 12:08 az egykori Brenner-villát, ami kaszinóként is szolgált. Jó ideje használaton kívül van, és kétszer is leégett. A tulajdonos cég csődbe ment, a felszámoló árverésen hirdette meg az ingatlant. Jelentkezett rá egy vevő, aki nettó 28 milliót kínált érte, a város így ezen az áron megveheti, mivel elővásárlási joga van.

A Brenner-villa július elején.
Mészáros D. Zsolt

A megvásárlását a Brenner-család Berlinben élő leszármazottja is támogatja. A Brenner-család leszármazottja azt kéri, hogy a szombathelyi önkormányzat vásárolja meg a család volt villáját 2021. July 25. 16:53

A másik fontos ügy, hogy a Falco-gyár meg akarja venni A szombathelyi Falco-gyár veszi meg a volt Kolozsvár utcai sporttelepet 2021. July 27. 07:31 a Kolozsvár utcai sporttelepet. Az ügy összefügg egy másik napirendi ponttal, azzal, hogy az önkormányzat szociális együttműködést tervez Az evangélikus egyház 550 milliót kap, hogy átvegye a szombathelyi idősek és hajléktalanok gondozását 2021. July 30. 07:40 az evangélikus egyházzal.

A város a sporttelep 750 milliós árából 550 milliót ad az egyháznak azért, hogy megépítsen és üzemeltessen egy 24 fős örökös hajléktalan otthont és 20 fős örökös idősotthont. Ezzel megoldódna a Pozsony u. 47. szám alatt lévő Idősek Gondozóházának problémája, az épület lassan alkalmatlan lesz a feladatra.

Plusz el tudják helyezni a Kolozsvár utcai sporttelepen lévő, az idős hajléktalanok gondozását végző otthont is.

Talán egyszer ilyen lesz az MMIK. Látványterv, készítette Szabó János.
Szabó János

A most kezdődő közgyűlésen várhatóan arra is rábólintanak a képviselők, hogy augusztustól új üzemeltetője lesz az MMIK-nak. Ennek részleteit itt foglaltuk össze. Augusztustól lesz új tulajdonosa a szombathelyi MMIK-nak 2021. July 26. 07:32

A mai rendkívüli közgyűlésről hamarosan részletesen beszámolunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet