Savaria Karnevál: az Együtt-PM magyarázatot kér a Belügyminisztériumtól

Az Együtt-PM felszólítja a Belügyminisztériumot, mihamarabb adjon magyarázatot a hétvégi, a szombathelyi Savaria Karneválon történt brutális rendőri intézkedésre - közölte Dorosz Dávid, a párt független országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-vel.

Az Együtt-PM elfogadhatatlannak tartja, hogy amíg a bíróság által betiltott Magyar Gárda rendőri kísérettel vonulhat az utcákon, addig a rendőrség felesleges akciókkal pocsékolja az erő- és pénzforrásokat - olvasható a közleményben.

Mindennek kapcsán a szakpolitikus emlékeztet a nagyobbik kormánypárt választási ígéreteire, miszerint: "soha nem történhet meg többé, hogy politikai parancsra a magyar rendőrség békés, törvénytisztelő emberekre támadjon", illetve Pintér Sándor azt mondta, "két hét alatt rendet tesz".

Ezzel szemben a rendőrök ártatlan embereket bántalmaznak és aláznak meg rendőri intézkedés címén, vagyis a Fidesz ismét hazudott, ami felemészti a közbiztonságot - fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

A képviselő azt írta: "a hétvégi Savaria karneválon történt brutális intézkedés az utóbbi hetek rendőri munkavégzésének megkoronázása. Az izsáki gyilkosság, a fokozott ellenőrzés és az azonos nemű, csókolózó pár esete után, a rendőrök most egy fiatal lányt, majd a védelmére siető fiút bántalmazták".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Földön húzott lány és gumibotozás - Videó

Videó is készült a Szombathelyen karneválozó fiatalokra keményen lecsapó rendőrökről, és további részletek.

Savaria Karnevál 2013