Megcsapta a Karnevált a rendőrállam szele

Éjszaka, illetve már hajnalban legalább húsz rendőr jelent meg a Borok utcájában, majd a földre tepertek és elvonszoltak pár fiatalt.

Olvasónk jelentése szerint kb. 03:30-kor a Borok utcájában arra lettek figyelmesek az ott mulatozók, hogy a körforgalom felől megindul mintegy húsz rendőr a Képtár irányába. Nemsokára a Képtár előtti tömegből a rendőrök kivonszoltak négy-öt személyt, köztük egy dobot a kezében tartó férfit, egy nőt, egy meztelen felsőtestű karneváli jelmezt hordó személyt. Többjüket levitték a földre, kb. öt rendőr ugrott rá egy-egy személyre. Mivel a rendőri intézkedés a teljesen békésen szórakozó tömegből értetlenséget és unszimpátiát váltott ki, a tömeg kórusban fütyült és fújolta a rendőri intézkedést, melyet többen kamerára is vettek.

A kép a helyszínen készült, de már jóval az esemény után
-

A rendőrök elvezették a személyeket, kérdés azonban, hogy miért? Vajon zsebtolvajok voltak, drogot árultak? A tömegben kialakult általános vélemény szerint akkor is eltúlzott és színpadias volt a rendőri akció. Ezt egy európai állam képzett rendőrsége nyilvánvalóan úgy is meg tudta volna oldani, hogy a gyanús elemeket szinte észrevétlenül, szándékos erődemonstrálás nélkül, a békésen szórakozó tömeg nyugalmának megzavarása nélkül kiemeli, különös tekintettel arra, hogy egyikük fizikuma sem haladta meg az átlagosat.

Várjuk a rendőrség válaszát

A Nyugat.hu természetesen megkérdezte a rendőrséget is, hogy szerintük mi és miért történt pontosan szombat éjjel a Képtár előtt. Várjuk a választ.

A Savaria Történelmi Karnevál szervezői az alábbi közleménnyel reagáltak:

A Savaria Történelmi Karnevál szervezői sajnálattal értesültek arról, hogy tegnap este a Borok Utcája területén a késő éjszakai órákban rendőrségi intézkedés történt. Az intézkedés jogosságának, és mértékének megítélése a rendőrség hatáskörébe tartozik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

A Nyugat.hu ügyvédje is látta a rendőrség karneváli akcióját

Szendrő-Németh Tamás barátaival szintén tanúja volt a vasárnap hajnali, Képtár előtti rendőri intézkedésnek. Mind megbotránkoztak a rendőri túlkapáson.

Földön húzott lány és gumibotozás - Videó

Videó is készült a Szombathelyen karneválozó fiatalokra keményen lecsapó rendőrökről, és további részletek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény