Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zöld harcot vívott Schwarzenegger a magyar határ mellett

Lencsevégre kaptuk Arnold Schwarzeneggert, amint a magyar határ közelében a megújuló energia mellett kampányolt. Nézze meg az ex-kormányzó ex-terminátort videónkban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha egy szakember beszél a megújuló energia fontosságáról, arra néhány érdeklődő odafigyel. Ha ugyanezt Arnold Schwarzenegger teszi, arra már tömeg kapja fel a fejét.

Arnold Schwarzenegger Güssingben - Megújuló energiákat népszerűsít az ex-Terminátor
Politikusok gyűrűjében
Tánczos Mihály
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A 4500 lakosú osztrák Güssing (Németújvár) település polgármestere nehezen talált volna Schwarzeneggernél ütősebb reklámarcot a megújuló energia népszerűsítésére. Egy mezei sajtótájékoztatón lett volna 2-3 tévéstáb és a fejlesztésben érintettek kétmaroknyi csapata. Az osztrák származású Schwarzenegger érkezésének hírére azonban teljesen felbolydult a település és tucatnyi stáb próbálta levadászni a volt kaliforniai kormányzó, illetve a Terminátor mondatait

.
Arnold Schwarzenegger Güssingben (összefoglaló)

A rendőrség is alaposan készült a látogatásra, kutyás egységeket is láttunk az amerikai politikus érkezése előtt, de később a rendőrök is mosolyogva figyelték, ahogy Schwarzenegger a tömeggel parolázott. Egy huszonéves lány csaknem elalélt, amikor a színész-politikus kezet fogott vele, majd aláfirkantotta a nevét a lány füzetébe. Arnold Schwarzenegger egy karmesterpálcát is megkaparintott, hogy a városi zenekarnak indulót vezényeljen.

Az általunk látottak alapján Schwarzenegger profi módon, kormányzóhoz méltóan kezelte az eseményeket, igyekezett mindenkinek megadni azt, amit akart. Vezető politikusként begyakorolt mozdulatokkal - pl. a távolba mutatással -a fotósok jártak jól, a kézszorításokkal, aláírásokkal a rajongók. A szerencsésebbek - pontosabban a rámenősebbek - még közös fotót is készíthettek.

Arnold Schwarzenegger Güssingben - Megújuló energiákat népszerűsít az ex-Terminátor
Egy boldog rajongó
Tánczos Mihály

Úgy tűnik, az osztrák politikusok sem különböznek szokásaikban más országok vezetőitől. Azaz ha híresség kerül a közelükbe, akkor szeretnek jó közel állni hozzá, hogy biztosan rajta legyenek a képen, de ez így van rendjén, hiszen egy-egy ilyen támogató fotóból komoly tőkét lehet kovácsolni a későbbiekben.

Arnold Schwarzenegger Güssingben - Megújuló energiákat népszerűsít az ex-Terminátor
Barátságosan fogadta a fiatalok kérését
Tánczos Mihály

Arnold Schwarzenegger délután egy hófehér Renault vezetőülésében érkezett a sajtótájékoztató színhelyére. Az autó oldalán büszke felirat hirdette, hogy a járműnek nincs károsanyag kibocsátása, 100 százalékosan elektromos. A volt kormányzónak nem volt egyszerű dolga bejutni a sajtótájékoztatóra. Filmrajongók és érdeklődők tömegén kellett átjutnia, de nem látszott rajta, hogy ez bosszantaná. Két magyar kisfiú félénken állt a bejáratnál egy tollal és papírral, Schwarzenegger azonban kiszúrta őket és odament hozzájuk.

Arnold Schwarzenegger Güssingben - Megújuló energiákat népszerűsít az ex-Terminátor
Magyar kisfiúk a terminátorral
Tánczos Mihály

Güssing a megújuló energia szigete és most Kalifornia és Ausztria között írunk alá egy együttműködési megállapodást a megújuló energia használatának fejlesztésére. A környezetvédelmet szexivé kell tenni az emberek számára, olyan nevekkel, mint Arnold Schwarzenegger, vagy Giselle Bündchen

- mondta Peter Vadasz, az ausztriai Güssing polgármestere, a Technológiai Központban, a Terminátor-politikus mellett.

Arnold Schwarzenegger Güssingben - Megújuló energiákat népszerűsít az ex-Terminátor
Peter Vadasz polgármester élő szövet nélkül adta át a fémvázat
Tánczos Mihály

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Ausztriának egyáltalán nincs atomenergiája.

Güssing zöld szigetté vált. Az egész világnak Güssinggé kellene válnia. Egy fél világ választ el minket, mégis ugyanazokért a célokért küzdünk. Cél a megújuló energia részarányának 20 százalék fölé való emelése. Kaliforniában ez már 30 százalék, de 2030-ra 45 százalék a kitűzött cél. Az út még nagyon hosszú, messze sincs vége. Nézzetek Kaliforniára, nézzetek Güssingre. Szeretlek, Güssing

- harsogta a mikrofonba Arnold Schwarzenegger, mire óriási tapsvihar tört ki a teremben. Arnold több ajándékot is kapott, többek között helyi tökmagolajat, ami a férfierőre is jótékony hatással van, illetve egy nagy, Schwarzenegger képét megmintázó bronz domborművet. Mielőtt Arnold átvette, a polgármester figyelmeztette, hogy nagyon nehéz - ez ismét derültséget keltett a teremben.

Arnold Schwarzenegger Güssingben - Megújuló energiákat népszerűsít az ex-Terminátor
Hasta la vista, baby!
Tánczos Mihály

Egy újabb kitüntetés átvétele után Bánovics Attila, az RTL Klub tudósítója állt fel az újságírók közül és kétszer is Schwarzenegger után kiáltott angolul: "Mr. Schwarzenegger, visszatér?" Arnold nem bírt ellenállni a kísértésnek és megfordulva csak annyit mondott az ismert hangon: "I'll be back!"

Aki kérdez: Bánovics Attila, aki válaszol: Arnold Schwarzenegger

A güssingiek elégedettek lehetnek a rendezvény visszhangjával. A helyiek jól szórakoztak, találkoztak egy legendás színésszel és ismert politikussal, a sajtó pedig messzire repítette a kis település eseményéről szóló híradásokat, ráadásul a megújuló energiáról is sok szó esett. A cikk elején található videónkban megmutatjuk Schwarzenegger érkezését, illetve a beszéde vágatlanul meghallgatható. (Németül.)

Az pedig már csak érdekesség, hogy 2009-ben egy osztrák miniszter találkozott Kaliforniában az akkor még kormányzóként tevékenykedő Schwarzeneggerrel és éppen a környezetvédelem kapcsán került szóba, mennyire hasznos lenne a látogatása Ausztriában. Egy évre rá Schwarzenegger el is látogatott szülőországába és egy konferencián találkozott a güssingi polgármesterrel, akinek ígéretet tett arra, hogy ellátogat a településre. Sokszor hallhatunk ilyet hazai vezető politikusok szájából is, de az ígéret gyakran csak ígéret marad. Schwarzenegger azonban állta a szavát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Szobrot avattunk Schwarzival

Két órát álltunk az esőben. Megfáztunk, a ruhánk tönkrement, a lelkesedésünk alábbhagyott. De, igen. Találkoztunk Arnold Schwarzeneggerrel és megnéztük a múzeumát is.

Arnold Schwarzenegger múzeum nyílt a szomszédban

64. születésnapjának alkalmából átlényegült a gyerekkori ház. Aki Graz felé jár mostanában, érdemes megtennie ezt a negyed órás kitérőt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés