Houdini nyomában a 17 éves szombathelyi fiú - szabadulás víz alól

Gimnáziumi tanulmányai mellett töri új bűvészmutatványokon a fejét Nagy Jonathan. Legutóbbi fellépését országos tv-csatornák is bemutatták. Víz alól szabadult, fémládából, kényszerzubbonyból.

A bálszezonban mutattuk be Repült az asztal a Halmay bálon 2012. February 13. 19:25 Olvasóinknak Nagy Jonathant, a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulóját, akit a Halmay bálon sikerült lencsevégre kapni. A fiú a bűvészbemutatója után elárulta nekünk, hogy nagy tervei vannak, mi pedig kértük, ne felejtsen el szólni, ha ezekből lesz valami. Pár napja a Herényi Virágúton is találkoztunk vele, éppen bűvészmutatványokkal szórakoztatta Virágok, utcazenészek és mágia – Herényi Virágút 2012. April 30. 18:25 a népes közönségét a rendezvény színpadán.

Szabadulás víz alól, ládából, és kényszerzubbonyból
Tüzes bejegyzés Jonathan naplójában
Tánczos Mihály

Jonathan gőzerővel készül arra, hogy a vízen járjon, majd eltűnjön a nézők elől, de mielőtt ezt megtenné bevezetésként mutatott egy víz alatti szabadulást, mivel a magyar származású Houdini az egyik példaképe. Houdiniről tudni kell, hogy rendkívül változatos helyzetekből, bilincsekből, kötelékekből szabadult ki és ezt a képességét rendőrök előtt is bemutatta, meztelenre vetkőzve és világhírnévre tett szert bámulatos képességeivel.

A szombathelyi Nagy Jonathan kiskora óta szorgalmasan gyakorol és céltudatosan halad előre, azzal a nem titkolt céllal, hogy elismert bűvész legyen itthon és határainkon túl. Bűvésztanára, Holcz Gábor sokat segít neki ebben, de önálló ötletek nélkül egy bűvész sem lesz híres, így Jonathan saját ötleteken is dolgozik. Segítője egy bájos, ifjú hölgy, Horváth Diána Eszter, akiről elárulhatjuk, hogy Jonathannak ő több, mint bűvész-segéd.

Videó a víz alóli kiszabadulásról, interjúkkal

Videónkban a legutóbbi mutatvány részletei tekinthetők meg kicsit más szemszögből. Ezúttal ugyanis azt is megmutatjuk, milyen az, amikor több televízió rögzíti egy időben a mutatványt. Az is látszik, hogy még víz alatti kamera is veszi a lelakatolt fémládába több lakattal lezárt kényszerzubbonyban ügyeskedő, medence aljára leeresztett bűvészt, akinek a mutatványhoz rendelkezésre álló időt saját tüdőkapacitása jelenti. Ha elfogy a levegő, mielőtt sikerül kibújni a zubbonyból és a ládából, akkor azt nem lehet lemondó sóhajjal nyugtázni, mert rögtön víz áramlik be a bűvész tüdejébe.

A bemutatóra Zalakaroson, a MenDan Hotelben került sor, ahol a szállóvendégek előtt zajlott a mutatvány minden mozzanata. A vendégek mindent megtapogathattak, ellenőrizhettek, majd izgulhattak, hogy a fiatalember épségben kijusson a víz alatti börtönéből. A parton egészségügyi személyzet állt készenlétben, ha valami balul sült volna el, de Jonathan végül vizet prüszkölve a felszínre ért, levetve kényszerzubbonyát és kinyitva a láda számzárát. „Nem kell újraéleszteni!” - bukott ki a szombathelyi az este szpíkeréből, Varga Jenőből.

Szabadulás víz alól, ládából, és kényszerzubbonyból
Vendégek lakatolták le a kényszerzubbonyt
Tánczos Mihály

Arról, hogy mit érzett Jonathan és mik a későbbi tervei, második videónkban mesél és kérdésünkre elárulja azt is, mennyire illetődne meg, ha rendőrök egy kísérlet kedvéért megbilincselnék. Mi pedig igyekszünk majd a szaván fogni és ott leszünk akkor is, amikor a fürdővendégek gyűrűjében lépked a víz tetején.

Interjú Nagy Jonathannal a szabadulása után
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Repült az asztal a Halmay bálon

Nem hétköznapi jelenetek zajlottak éjfél előtt a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület bálján. Előbb lángok lobbantak fel, majd egy asztal is a levegőbe emelkedett.

Virágok, utcazenészek és mágia – Herényi Virágút

Perzselő napsütés, színpompás virágok, bódító illatok és muzsikaszó – ez jellemezte a vasárnapi Herényi Virágutat. Képekkel és nagy videóval számolunk be az eseményről.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű