Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az LMP Szombathelyi Csoportja a székely zászlóról

Közlemény

Az LMP helyi csoportja szerint a szombathelyieknek is segítenie kell a határon túli magyarok ügyét, de ne innen mondjuk meg nekik, hogy mit kellene csinálniuk.

Más KDNP-s polgármesterhez hasonlóan pénteken dr. Puskás Tivadar is kihelyezte a székely zászlót a városházra, tiltakozásul az ellen, hogy Romániában bírósággal fenyegetik azokat az önkormányzatokat, amelyek kitűzik a székely lobogót.

Az LMP annak az Európai Zöld Pártnak a tagja, amely az Európai Parlamentben egy frakcióban foglal helyet az Európai Szabad Szövetséggel. A Szövetség olyan pártokat tömörít, melyek Európa különböző régiói és állam nélküli nemzetei demokratikus jogaiért és autonómiájáért küzdenek. A zöld pártok természetes szövetségesei így azok a kisebbségi népek szervezetei, melyek erőszak nélkül próbálnak autonómiát elérni.

Az LMP eddig is többször felszólalt a határon túli magyarok érdekében országosan és helyben is: Horváth Zoltán, az ökopárt önkormányzati képviselője több alkalommal szót emelt a szombathelyi közgyűlésben az erdélyi testvérvárosunkban, Vajdahunyadon élő, vagy a muravidéki, illetve őrvidéki magyarok érdekében.

A Székely kulturális autonómia támogatása az LMP Szombathelyi Csoportja szerint helyes, és amennyiben a székely zászló felvonása a szolidaritás csendes kifejezése, támogatjuk. De véleményünk szerint ne Szombathelyről kívánjuk megmondani a Székelyföldön élőknek, hogy mit tegyenek, és autonómia-törekvésükben fogadjuk el azt a stratégiát, amelyet ők határoznak meg.

Szombathely, 2013. február 8.

LMP Szombathelyi Csoportja

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra