„Még szaros pelenka is van” – Teleszemetelik az Árkádia üzletközpont szelektív kukáit

Olvasónk szerint rendszeresen így néz ki a hulladéksziget.

„Még szaros pelenka is van benne” – mondta felháborodott olvasónk a telefonba. Ő küldte a képeket is karácsony utáni első nap, december 27-én a szombathelyi Árkádia üzletközpontnál lévő szelektív hulladékszigetről.

Teleszemetelt szelektív kukák a szombathelyi Árkádiánál
Olvasó

Azt mondja, rendszeresen így néznek ki ott a szelektív kukák, és szerinte ennek csak részben az az oka, hogy az emberek szemetesnek nézik azokat. Sokan valóban mindenféle hulladékot belegyömöszölnek, vagy leszórják melléjük, de a papírhulladék gyűjtőedénye az ürítés után egy nappal már meg is telik – mondja.

Ezért azt javasolja a szakembereknek, ürítsék gyakrabban a szelektív kukákat, talán akkor kevesebb szemét lenne a környékükön.

Teleszemetelt szelektív kukák a szombathelyi Árkádiánál
Olvasó

A szelektív hulladékszigeteknél egyébként folyamatos probléma, hogy a lakók olyan hulladékot is beléjük raknak, aminek nem ott lenne a helye. Sőt, olykor veszélyes hulladékkal is megtömik a kukákat. A SZOVA emberei pedig szélmalomharcot folytatnak a szemetelők ellen.

A Kiskar utcai nagy parkolóban próbálkoztak a sziget áthelyezésével, Hiába a próbálkozás, az új helyen is szétszemetelik a szelektív kukákat Szombathelyen 2018. May 18. 07:03 de ez sem volt elég. Az Uránia udvarban például az állandó szemetelés miatt elvitték a kukákat, de az emberek azóta is odahordják a szemetet. Elvitték a szelektív kukákat a szombathelyi Uránia-udvarból, de a lakók továbbra is hordják oda a szemetet 2018. June 13. 07:09 Herényben két nap alatt teltek meg Két nap alatt csordultig telt a szelektív kuka Herényben 2019. August 11. 15:40 háztartási hulladékkal a szeletívgyűjtők, és a rossz példákat hosszan sorolhatnánk.

Teleszemetelt szelektív kukák a szombathelyi Árkádiánál
Olvasó

Sokszor nem marad más lehetőség, mint hogy megszüntetik a hulladékszigetet. Októberben írtuk, 27 szelektív hulladékszigetet kellett megszüntetni Szombathelyen, mert rendszeresen teleszemetelik őket 2021. October 26. 11:30 hogy az eredetileg kihelyezett 79 hulladékszigetből eddig 27-et szüntettek meg. Tavaly megkérdeztük Februárban döntenek, hogy mi legyen a sokszor teleszemetelt szelektív hulladékszigetekkel Szombathelyen 2020. January 21. 07:53 az illetékeseket, hogy nem lehetne-e gyakrabban üríteni a kukákat, az volt a válasz, hogy arra nincs kapacitásuk.

Az önkormányzat és a SZOVA amúgy tervezi, hogy a szelektív hulladékszigeteket és környéküket térfigyelő kamerákkal szerelik fel, így le lehet buktatni az illegális szemetelőket. Erről Nemény András polgármester is beszélt a nappal egy októberi Nyugat-podcastben. Nemény András: Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltnek javasolt 2021. October 22. 16:27

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem