Hiába a próbálkozás, az új helyen is szétszemetelik a szelektív kukákat Szombathelyen

Alig pár hétig tartotta vissza a szemetelőket a nagyobb nyilvánosság.

Többször írtunk már Ételmaradékok elszórva, patkányok mindenhol, babakocsi a Perint patakba dobva - írja olvasónk 2018. February 04. 17:55 a Kiskar utcai szelektív hulladékgyűjtő sziget viszontagságairól. Eredetileg a nagy parkoló észak-keleti sarkában álltak a kukák, ott alakították ki a helyüket. Ez a rész viszont távol van a forgalmas utcától, éjszaka nem nagyon jár erre senki. És rendre így nézett ki a kukák környéke:

Olvasó / Horváth Bence

Március elején aztán eltűntek innen a kukák Eltűntek a szemétkupacokat vonzó szelektív kukák a Perint partjáról 2018. March 03. 08:42 , csak a helyük maradt meg:

Szilágyi József (telefonos fotó)

De gyorsan megtaláltuk a hulladékgyűjtőket, pont a parkoló szemközti sarkában, a Kiskar és a Bürü utcák csatlakozása mellett:

Szilágyi József (telefonos fotó)

Azt hittük, ez lesz a megoldás, hiszen itt sokkal jobban szem előtt vannak a kukák, a forgalmas út mellett, kivilágítva, pár méterre egy buszmegállótól. De kiderült, hiú reményeket tápláltunk.

Olvasónk fotózta le a jelenlegi helyzetet, levelében ezt írta:

A legtöbben rendeltetés szerűen használják, de szinte minden reggelre a tárolók mellé hordanak egyéb szemetet is, amire azonnal megjelennek a guberálók és kiszórják. Állítólag kamera rögzíti ezt a területet, jó lenne, ha büntetnék is azt aki közterületen így szemetel.

Olvasó

Olvasónk reméli, hogy nem szüntetik meg ezt a szelektív hulladékgyűjtő szigetet, mert a város több pontján, éppen az illegális szemétlerakás miatt, ez történt. M is reméljük, de úgy látszik, az emberi önzés és nemtörődömség határtalan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem