Hiába a próbálkozás, az új helyen is szétszemetelik a szelektív kukákat Szombathelyen

Alig pár hétig tartotta vissza a szemetelőket a nagyobb nyilvánosság.

Többször írtunk már Ételmaradékok elszórva, patkányok mindenhol, babakocsi a Perint patakba dobva - írja olvasónk 2018. February 04. 17:55 a Kiskar utcai szelektív hulladékgyűjtő sziget viszontagságairól. Eredetileg a nagy parkoló észak-keleti sarkában álltak a kukák, ott alakították ki a helyüket. Ez a rész viszont távol van a forgalmas utcától, éjszaka nem nagyon jár erre senki. És rendre így nézett ki a kukák környéke:

Olvasó / Horváth Bence

Március elején aztán eltűntek innen a kukák Eltűntek a szemétkupacokat vonzó szelektív kukák a Perint partjáról 2018. March 03. 08:42 , csak a helyük maradt meg:

Szilágyi József (telefonos fotó)

De gyorsan megtaláltuk a hulladékgyűjtőket, pont a parkoló szemközti sarkában, a Kiskar és a Bürü utcák csatlakozása mellett:

Szilágyi József (telefonos fotó)

Azt hittük, ez lesz a megoldás, hiszen itt sokkal jobban szem előtt vannak a kukák, a forgalmas út mellett, kivilágítva, pár méterre egy buszmegállótól. De kiderült, hiú reményeket tápláltunk.

Olvasónk fotózta le a jelenlegi helyzetet, levelében ezt írta:

A legtöbben rendeltetés szerűen használják, de szinte minden reggelre a tárolók mellé hordanak egyéb szemetet is, amire azonnal megjelennek a guberálók és kiszórják. Állítólag kamera rögzíti ezt a területet, jó lenne, ha büntetnék is azt aki közterületen így szemetel.

Olvasó

Olvasónk reméli, hogy nem szüntetik meg ezt a szelektív hulladékgyűjtő szigetet, mert a város több pontján, éppen az illegális szemétlerakás miatt, ez történt. M is reméljük, de úgy látszik, az emberi önzés és nemtörődömség határtalan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem