Szeméthegy a Thököly utcai nagy parkolóban, Szombathelyen

Olvasónk azt is kérdezi, elfogadható-e, hogy 400 Ft/óra parkolási díj ellenében csak egy szemétkupac mellé állhat az ember.

„Szomorúan tapasztalom, hogy hónapról hónapra rendszeresen szemétlerakóvá válik a Bejczy István utcai 'hátsó' parkoló. Ez a város egyik legdrágább parkolója és a városházától sincs messzebb, mint 50 m.

Mint sűrűn ott parkoló autóst, elszomorít a látvány és a bűz.

Szemét a Thököly utca parkolójában
Olvasó

Felháborító az az igénytelenség, ami a városfenntartást jellemzi az ezzel és az ehhez kapcsolatos ügyek megoldásában.

Felvetődik bennem néhány kérdés, amire jó lenne egyszer egyértelmű választ kapni:

1. Tudom, hogy a szemétszállításnak nem feladata az ilyen és az ehhez hasonló szeméttelepek ingyenes felszámolása. Értem én, hogy miért, de biztos normális az a közöny, ahogy egy ilyen mellett elmennek?

Szemét a Thököly utca parkolójában
Olvasó

2. Tudom, hogy a parkolási csoport kollégái csak a parkolással kapcsolatos és a pénzbeszedéssel kapcsolatos ügyekben az illetékesek. Ezek szerint elfogadható, hogy 400 Ft/h díj ellenében csak egy szemétkupac mellé állhat az ember?

3. A közterület-felügyeletnek évek óta nem sikerült még felfedeznie és megoldania ezt a folyamatosan visszatérő problémát?

4. Az okmányiroda dolgozóit nem zavarja, hogy az iroda ablakuk mögött 10 méterre egy illegális szemétlerakó van?

Szemét a Thököly utca parkolójában
Olvasó

5. Felháborít, hogy az itteni társasházakkal fizettetik meg az ilyen szeméttelepek elszállítási díját. Miért nem lehet megvizsgálni, hogy mi és ki okozza a vissza-visszatérő problémát? Akkor is csak legyintenének, ha esetleg valamelyik illetékes udvarába/háza elé szórna valaki éjszakánként szemetet?

A választások előtt egy héttel a plakátokon mosolygó politikusok esetleg újból megígérhetnék, hogy ők majd biztosan megszüntetik az ilyen megoldhatatlan és mindennapos problémákat.”

Szemét a Thököly utca parkolójában
Olvasó

A fenti levelet és a cikkben szereplő fotókat olvasónktól kaptuk. A Thököly utcai, azaz a Fő téri kormányablak mögötti nagy parkolóban két és fél éve, az adventi vásár alatt már kialakult egy hulladékhegy. Itt az advent, itt a szeméthalom – Évről évre előjön ugyanaz a probléma a szombathelyi Thököly utcai belső parkolóban 2019. December 03. 10:55 Akkor viszont a vásár árusainak a szemete gyűlt fel itt, akik nem igazán tudták máshová vinni, nem csak adventkor, hanem más Fő téri kirakodós rendezvénykor sem.

A bejelentés után az önkormányzat gyorsan intézkedett, eltüntették a szemetet, Gyorsan eltüntették a szeméthalmot a szombathelyi Thököly utca parkolójából 2019. December 03. 12:15 és kihelyeztek egy nagy konténert az árusok hulladékának.

Remélhetőleg most is intézkednek az illetékesek, és talán olvasónk kérdéseire is érkezik válasz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem