Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tényleg gond van a szombathelyi Sportliget mosdóival?

Olvasónk panaszkodott, mi pedig rákérdeztünk.

Még múlt hónapban kaptunk levelet egy felbőszült olvasótól, aki egy csapat gyerkőccel vette be a szombathelyi Sportligetet Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget June 13. 11:12 egy nyári délutánon. A brigádból pedig nem túl meglepő módon idővel többeknek is el kellett intéznie a dolgát. Gondolnánk, hogy ez nem is lenne olyan nagy dolog, hiszen nem olyan régen újították fel a Sportligetet. De ők mégis bökkenőkbe ütköztek.

A három női vécéből kettő le volt zárva, a harmadik pedig barna foltos volt. Ez pedig nem szimpla hanyagság volt egy korábbi látogató részéről, ugyanis nem volt vécékefe. Így ahogy azt olvasónk is írta, az előtt járó, még ha akarta sem tudta volna letakarítani maga után a vécét.

Sportliget WC
Háromból kettő zárva.
Mészáros D. Zsolt

A problémák sora pedig itt még nem ért véget, ugyanis olvasónk azt írta, kézmosó folyadék sem volt és még tartó sincs a falon, ami a legtöbb nyilvános vécében alapkellék. Papírkéztörlő szerencsére volt, viszont kukának hűlt helye, így nem lehetett hova kidobni a használt kéztörlőt. Az előttük járók is vagy a mosdó szélére, vagy a radiátorra tették, mert szerencsére senki sem szerette volna a földre dobni.

A problémának pedig szerettünk volna utánajárni, így kamerát ragadtunk és kimentünk mi is megnézni, mi a helyzet a sportliget mellékhelyiségeivel. A tisztasággal kétségkívül nincs gond, szappantartó is van a falon és egy kuka is a papírtörlőknél, de három fülkéből kettőre valóban kitették a „nem üzemel” feliratot.

Sportliget WC
Itt már van szappanadagoló.
Mészáros D. Zsolt

Kérdéseinket közben elküldtük a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-nek is, hiszen ők üzemeltetik a Sportligetet. Válaszukban viszont azt írták, hogy a Sportligetben található mellékhelyiségek a Haladás VSE-hez tartoznak, így továbbítottuk nekik a kérdéseket.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy miért volt lezárva két vécé, miért nem volt vécékefe, kuka, kézmosófolyadék és tartó, illetve mikorra várható ezeknek a pótlása. Választ végül csekély egy hónappal később, a múlt héten kaptunk.

Azt írja a klubmenedzser, hogy értetlenül állnak a panaszlevélben leírtak előtt és szeretnék teljeskörűen megvizsgálni a benne foglaltakat, ezért kérték az eset pontos dátumát és további adatokat. Olvasónk viszont ezt nem szerette volna.

Sportliget WC
Nem üzemel.
Mészáros D. Zsolt

A válaszban a Haladás leírta még, hogy a sportligeti nyilvános vécék napközben, vagyis reggel 8-tól 20 óráig folyamatosan nyitva vannak. Naponta végeznek fertőtlenítő takarítást és a tisztítószerek utántöltése is rendszeres, illetve a higiénikus használathoz szükséges eszközök is rendelkezésre állnak.

A klubmenedzser hozzátette, hogy nyitvatartási időben a klubházban is van lehetőség a mosdók használatára. Azt mondják, eddig más, ilyen jellegű panasz nem érkezett hozzájuk, most is több táborozó csoport használja a Sportliget mosdóit teljes megelégedéssel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget

Most, hogy virágba borult minden, megnéztük, hogy fest a szombathelyi sportliget.

Egy cseppnyi Európa Szombathelyen - nagyon menő lett a felújított Sportliget

Sport és természet - a Sportliget büszke főépítésze, Litkei Tamás vezetett körbe minket.

Tömegsport és azon túl - Ilyen az új szombathelyi Sportliget öltönyös férfiak nélkül

Tegyük félre a politikát, választási kampányt és merjük kimondani: Ismét egy olyan hely, amire büszkék lehetünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra