Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

ElSZIGETelődtem egy napra, életemben először

Kolléganőnk rácsodálkozott az ország és Közép-Európa legnagyobb fesztiváljára.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken még 40 fok kánikula volt, szombat reggel pedig 18 fok és felhős idő. Nesze neked fesztivál. Jártam már a VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon is, de SZIGETEN még sosem. Éppen ezért szerettem volna, ha minden tökéletes lenne, még az időjárás is.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Fél kettőig reménytelennek tűnt a helyzet. Az idő csak nem akart melegedni és a nap sem akart kisütni. Két óra körül, aztán mintha valaki meghallgatta volna imáim, megérkezett a tökéletes időjárás. Napsütés és hőség, semmi felhő.

Cynthia Dictator
Sziget Fesztivál/ H&M

Gyors becsekkolás és irány a fesztivál. Magamhoz hűen, kész listát állítottam össze a fejemben azokról a helyszínekről és koncertekről, amiket mindenképpen szerettem volna megnézni. Ilyen volt például a H&M fotóstandja, ahol

medencében

lehetett pózolni. Egyértelmű, hogy az idei csillámtrendet sem hagytam ki. Igaz közel fél órát álltam érte sorba, de megérte.

Sziget Fesztivál 2018
Sziget Fesztivál

A koncertek közül elsőként a Punnany Massifra voltam kíváncsi. A harmadik dal után azonban észrevettem, hogy a Telekom VOLT Fesztivál Színpadon a Soulwave lép fel, úgyhogy átsiettem oda. Egészen családias légkör volt a koncert elején. Ahogy közeledtünk a legismertebb számaik felé, úgy gyűlt a közönség is.

Először le kell menni mélyre, hogy utána a magasba kerülhessünk

Ezt a Soulwave frontembere mondta, de szerintem az egész estére igaz volt ez a mottó. A magyar fellépők után Bastillet hallgattuk meg először. Hiába vártam azt a bizonyos

party hangulatot

, valahogy nem jött. A koncert végéhez közeledve aztán Dan Smith egyszer csak a közönség közé keveredett, ami meghozta azt a bizonyos érzést. Mindenki őrjöngött, tapsolt, integetett, elfelejtve a depis kezdeti hangulatot.

Bastille
Sziget Fesztivál

Nem tudom, hogy direkt beszéltek-e össze vagy sem, de Zhu is domborított a fellépése közben. Ő már az elején megalapozta a hangulatot, amit egy ötperces hatásszünettel rögtön szét is oszlatott. Egyik percben még ugrált a tömeg a másikban pedig néma csönd volt és próbáltuk kitalálni, hogy mi történhetett. Néhány pillanatra még a fények is eltűntek. A közönség egyre türelmetlenebbül füttyögetett. Egyszer csak aztán visszatért Zhu és próbálta ott folytatni, ahol abbahagyta.

Faded

Volt sok olyan együttes is, aminek csak egy-egy számát hallgattuk meg, miközben próbáltuk felfedezni a SZIGETet, amit többé kevésbé sikerült is, amit az a 25 km is igazol talán, amit lesétáltunk.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom,hogy egyszer menjen el egy ilyen hatalmas rendezvényre. Tényleg leírhatatlan érzés és ezt nem igazán lehet elmesélni sem. Ezt át kell élni. Neked, saját magadnak!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sziget Fesztivál 2018

Hirdetés