Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szlávik óvatosságra int a színházak, mozik nyitásával kapcsolatban

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa szerint egy szuperfertőző akár száz másik embert is meg tud fertőzni.

Néhány napos kedvező számokra nem lehet alapozni - jelentette ki az ATV Start című műsorában Szlávik János. Úgy véli, hogy a szennyvízben mért koronavírus koncentrációja jól mutatja a járvány alakulását, ez azonban nem csökken kellő mértékben, ezért óvatos lenne.

Az óvodák, bölcsődék, kisiskolák kinyitását jó döntésnek tartja, annak ellenére, hogy vannak olyan esetek, hogy a gyerekek a vírusfertőzés után kerülnek súlyos állapotba, de nem ők a fő veszélyeztetettek. Szintén indokoltnak tartja a teraszok nyitását, azonban a színházak, mozik nyitásával már óvatos lenne. Mint fogalmazott, "beltéren, ha egy szuperterjesztő maszk nélkül van, akár 100 embert is meg tud fertőzni" .

Beszélt arról is, hogy általánosságban nem pártolja a gyerekek oltását, de ha a tudományos eredmények azt mutatják, hogy be kell oltani a gyerekeket, akkor támogatni fogja. Úgy véli, egyelőre felesleges őket oltani, mert gyerek nem lehet szuperterjesztő. Ugyanakkor a 12-14 éves korosztálytól már növekszik a számuk - jegyezte meg.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra