Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bölcsődét alapítanak, igazgatót neveznek ki a szombathelyi képviselők csütörtökön

A közgyűlés visszatért a normál kerékvágásba, hiába dübörög a járvány.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járvány első hulláma alatt a kormány rendkívüli jogrendet vezetett be Hónapokig maradhat a veszélyhelyzet March 12. 10:40 , ennek volt a következménye, hogy február és június között nem volt közgyűlés Nem lesz közgyűlés márciusban Szombathelyen, a polgármester dönt a legégetőbb ügyekben March 17. 13:29 Szombathelyen sem, és Nemény András polgármester döntött minden ügyben.

Megtárgyalják a rendkívüli helyzetben hozott döntéseket

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ezeknek a döntéseknek egy részét már a júniusi közgyűlés Szokatlan egyetértés a közgyűlésben, visszatértek a képviselők és utcát neveztek el Szarka Zoltánról June 25. 08:32 megtárgyalta, de a holnapi, csütörtöki ülésre is maradt belőlük néhány. Ezek többségét a két ülés közti beszámolóban tárgyalják, ami most ismét az ülés elején, az első napirendi pontban lesz.

A nap kétségkívül legfontosabb döntése a költségvetés módosítása lesz, erről írtunk már Ezekről a helyekről veszi el a pénzt a szombathelyi önkormányzat, ha baj lesz September 22. 19:29 , a várakozásokkal ellentétben elmarad a nagy átalakítás.

Írtunk arról is, hogy kinevezik a Médiaközpont új igazgatóját Volt országgyűlési képviselő és volt stúdióvezető is pályázott a szombathelyi Médiaközpont élére September 17. 16:57 , de ez csak a zárt ülésen történik meg, mert a hét pályázó közül öten azt kérték, hogy a nyilvánosságot kizárva hallgassák meg őket.

A volt MÁV-óvoda épülete
Kiss Tamás

Döntenek önkormányzati ingatlanokról, köztük arról, hogy lemondanak-e a volt MÁV-óvoda épületére 77 millióért megveszik a volt szombathelyi MÁV-óvodát, ha az önkormányzat nem lép közbe September 21. 07:22 szóló elővásárlási jogról, az épületet egy vállalkozás akarja megvenni.

Szó lesz a Vásárcsarnok felújításáról, amibe ismét pénzt kell betolni, most éppen 170 millió forintot Csekély 170 millióval kell megtolni a szombathelyi vásárcsarnok felújítását September 18. 19:57 , és úgy tűnik, a hiányosságok pótlásának még ezzel sem lesz vége.

Várhatóan elfogadják a ciklusprogramot

Arról is írtunk már Kipótolják a szombathelyi civil szervezetek lecsökkentett támogatását September 24. 07:20 , hogy a civil szervezetek kapnak annyi pénzt, hogy az év végéig működfőképesek maradjanak, és arról is, hogy közel 30 év után visszatérnek a katonák Tartalékos katonákat képeznek ki a volt szombathelyi huszárlaktanyában September 23. 11:22 a volt huszárlaktanyába.

A napirenden szerepel még az önkormányzati cégek beszámolója, és megtárgyalják a hosszú távú ciklusprogramját Ez épülne a szombathelyi Csónakázótó mellé: szálloda négy évszakos külső medencével, lovascentrum, műjégpálya nyáron is May 20. 07:50 , amit a törvényi előírások miatt áprilisban a polgármester elfogadott.

A közgyűlés holnap, azaz csütörtök reggel 9-kor kezdődik, percről percre tudósítással és élőképben is közvetítjük.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés