Szombathely legrosszabb utcái: a Dozmat utca, a politikai kátyúk metszéspontja

Oladon egyfelől ott vannak az Ausztriát idéző házak, másfelől a tengelytörő kátyúk. Amúgy mérföldkőhöz érkeztünk.

Két hónappal ezelőtt, június elején indítottuk útjár Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 a Szombathely legrosszabb állapotú utcáit bemutató sorozatunkat, és még az sem lehetetlen, hogy nem dolgoztunk hiába.

Merthogy véletlen vagy sem, de a városvezetők – Horváth Attila és Horváth Soma alpolgármesterek – a múlt héten bejelentették A Paragvári, a Nádasdy és a Magyar László utcákkal akarja kezdeni a felújításokat a szombathelyi városvezetés 2021. July 21. 15:03 , hogy szerintük a Hende Csaba által bejelentett, útfelújításra szánt 485 milliós kormányzati pénzt Szombathely nem eszi olyan forrón a kormány 1,2 milliárdos segélycsomagját 2021. July 15. 11:25 a Magyar László Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 , a Paragvári Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári út 2021. June 14. 07:25 és a Nádasdy Ferenc Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Nádasdy Ferenc utca 2021. July 17. 07:17 utcákra kellene költeni.

Figyelemre méltó, hogy sorozatunkban éppen ezeket az utcákat mutattunk be.

A városvezetés negyedikként a Dozmat utcát nevezte meg.

Szombathely legrosszabb állapotú utcái: Dozmat utca
A Dozmat utca
Kiss Tamás

Egyrészt ezért is kerestük fel a helyszínt, másrészt ettől függetlenül is számos „nevezést” kapott olvasóinktól a legrosszabb állapotban lévő szombathelyi utca meglehetősen dicstelen címére.

Az utca burkolatának roppant lepattantsága azért is feltűnő, mert Szombathely – fogalmazzunk úgy – nem legszegényebb negyedében található, a lakókörnyezet és a házak Ausztriát idézik.

Szombathely legrosszabb állapotú utcái: Dozmat utca
Kattintson a képre galériához!
Kiss Tamás

Nem nehéz megjósolni, hogy az utcafelújítások – a hídfelújításokhoz hasonlóan – politikai viták tárgyai lesznek. Merthogy az egy dolog, hogy a városvezetés megnevezte a négy utcát, amelyek szerintük a legfontosabbak, de időközben a megyei napilapban a kormánypárt is kiszivárogtatta a maga listáját, ami történetesen nem egyezik a városvezetéssel.

Illetve egy ponton mégis: ez pedig, láss csodát, a Dozmat utca. Amiről azt mondták, hogy azért néz ki ilyen ramatyul, mert csatornázás volt, de ha megnézzük a Google Streetview tíz évvel korábbi fotóit, kiderül, hogy már csatornázás előtt is ilyen volt.

No de lényeg a lényeg: a Dozmat utca igencsak jó eséllyel fel lesz újítva, de egyelőre ne igyunk előre a medve bőrére.

Ha megtörténik az első kapavágás, visszatérünk a helyszínre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról

Új videosorozat indul, ami hosszabb lehet, mint a Szomszédok-szappanopera. Első helyszín: a Magyar utca.

Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári út

Mi is meglepődtünk, mekkora hangyabolyba nyúltunk. Eddig kb. 100 utcát neveztek olvasóink.

Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Nádasdy Ferenc utca

Aszfaltozás még nem történt, de a politika figyelmét már felkeltettük a sorozattal.

Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Dudás József utca

Festői környék lehetne, csak kellene hozzá egy kis aszfalt.

A Paragvári, a Nádasdy és a Magyar László utcákkal akarja kezdeni a felújításokat a szombathelyi városvezetés

Azt javasolják a kormánynak, ezekre menjen a Hende Csaba által bejelentett 435 millió forint.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video