Szombathelyen dolgoznak a Szent Márton utcai épületen, úgy tudni, Aldi lesz belőle

Korábban a cég sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarta a hírt.

Hosszú ideig csend volt Szombathelyen a Szent Márton utcában a korábbi kínai áruház körül. Most viszont az utcafronton jókora üreg tátong az egykori bejárat helyén, látni, hogy valamiféle építkezés, épületgépészeti munkálatok kezdődtek a helyszínen.

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy az említett épületben egy újabb Aldi-áruház nyílik.

Ez év elején már foglalkoztunk a hírrel Bizonytalan, hogy lesz-e harmadik Aldi Szombathelyen January 21. 07:57 , de még nem látszott semmilyen mozgás. A cég akkor ezt válaszolta megkeresésünkre:

"Hálózatának expanziójáról Szombathellyel kapcsolatban az Aldi jelenleg nem tud információval szolgálni a sajtónak. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is."

Két nappal ismét elküldtük a kérdéseinket az áruházláncnak, de egyelőre nem érkezett válasz. Ha megtörténik, frissítjük írásunkat.

Ahogy azt korábban is írtuk, egyáltalán nem lenne meglepő, ha Aldi-üzlet nyílna a helyszínen.

Így talán könnyebben be lehet azonosítani a helyszínt

Először is az, hogy a városközpontban az utóbbi években élelmiszerboltok sora zárt be Szombathelyi kisbolt-sirató - bezárt közértek nyomában 2013. April 11. 08:38 , az itt lakók valószínűleg örülnének egy ilyen egységnek.

Másodszor: az Aldinak jelenleg két boltja van Szombathelyen, a város két végében (a Körmendi út külső szakaszán és az északi elkerülőn), a Szent Márton utcai pedig pont a kettő közé esne. Ráadásul az Aldi már korábban is törte a fejét egy belvárosi üzleten. Emlékezzünk: 2015-ben biztosnak tűnt, hogy Aldi épül Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 09. 11:17 a Kossuth utcai „Magellán-gödörben”, amiből aztán nem lett semmi.

Elsőre talán furcsa, hogy az új üzlet nem „zöldmezős” lenne, hanem egy, már létező épületbe költözne az áruház, de a fővárosban például ez teljesen megszokott.

Befalazták az ablakokat is

Közben – ahogy arról lapunk elsőként számolt be Néha igazat beszél a zuhanyhíradó – Újra lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren March 24. 11:35 - a Coop azt tervezi, hogy a Fő téren újra nyitja az élelmiszerboltját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság