Szombathelyen felújítás miatt lezártak egy újabb utcát, egyet viszont ismét megnyitottak

Segítünk követni a fejleményeket.

„Augusztus 18. csütörtöktől augusztus 21. vasárnap hajnalig az útfelújítás miatt teljes lezárásra kerül a Nádasdy Ferenc utca a Szent Márton utca és Szelestey utca közötti szakaszon” – olvasható a szombathelyi polgármesteri hivatal Facebook-oldalán.

A zárás

A Nádasdy Ferenc utca felújítása a Paragvári és Magyar László utcákkal nagyjából egy időben, szűk egy hónapja kezdődött Egy héten belül három utca felújítása is elkezdődik Szombathelyen 2022. July 19. 19:37 el, összesen 435 millió forintnyi belügyminisztériumi forrásból.

Munka zajlik a Nádasdy Ferenc utca és a Széll Kálmán utca kereszteződésében 2022. augusztus 18-án Szombathelyen.
Fűzfa B. Mihály

Csütörtökön délelőtt elmentünk a Nádasdy utcába, ahol az addigra javában zajló munkálatokat néhány bámészkodó tekintet kísérte, miközben a Széll Kálmán utca és a Szelestey László utca között a Nádasdy egyik oldalát már új aszfalt borította.

Az itt dolgozók kérdésünkre, hogy az erre közlekedők miként viszonyulnak a helyzethez, elmondták: van, hogy valaki véletlenül betéved a lezárt területre, de eddig nem tapasztaltak komoly problémát.

Eltévedt Seat a Nádasdy Ferenc utcában.
Fűzfa B. Mihály

És valóban: alighogy erről szó esett, az utcában egy szürke Seat tűnt fel, majd észrevette, hogy rossz helyen jár. Sebesen forgolódni kezdett, rövidesen pedig elhagyta az építkezés területét.

Arra is számítani kell, hogy a lezárás miatt megélénkül az amúgy is sűrű forgalom a párhuzamosan futó Vörösmarty utcában, aminek már csütörtökön voltak jelei.

A nyitás

Az önkormányzat Facebookján csütörtökön nemcsak a Nádasdy utca lezárásáról, hanem a Magyar László utca megnyitásáról is értesülni lehetett.

A Petőfi Sándor utcát a Károlyi Gáspár térrel összekötő rövid, kanyargós utca teljes lezárására hétfőn került sor Útfelújítások Szombathelyen: fura mód jobb a helyzet a lezárt Magyar László utcában, mint a Paragvárin 2022. August 15. 15:37 , mára pedig az autóút aszfaltja egy csatornafedő beágyazását leszámítva tényleg készen is van.

Csendélet új aszfalttal és a befejezendő csatornafedéllel a Magyar László utcában.
Fűzfa B. Mihály

Ez az erre közlekedőknek jó hír, jóllehet a munkának még itt sincs vége: „a befejező munkálatok természetesen még hátra vannak és felújítjuk a járdát is” – írják a posztban.

Ottjártunkkor szinte egyáltalán nem volt forgalom, munkatársunk pedig kerékpárral tesztelte a szakaszt. Jelentjük: a Magyar utcában sima aszfalton gurulni olyan élmény az eddigi állapotokhoz Beszéljünk mondjuk Szombathely legrosszabb állapotú utcáiról 2021. June 05. 06:53 képest, hogy nem tudunk magunkra haragudni, amiért a munkák kezdetekor örömünkben kijöttünk ide Zajos réselő, új aszfalt és száraz pezsgő – Elindultak az utcafelújítások Szombathelyen 2022. July 27. 19:00 , és előre ittunk a medve bőrére.

A Paragvári, Nádasdy Ferenc és Magyar László utcák felújítására hivatalosan 6-7 hónapjuk van a kivitelezőknek, de a városvezetés szeretné, ha iskolakezdésre elkészülnének.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet