Útfelújítások Szombathelyen: fura mód jobb a helyzet a lezárt Magyar László utcában, mint a Paragvárin

Kimentünk, megnéztük, jelentjük.

Több cikkben is foglalkoztunk azzal, hogy július második felében Szombathelyen egyidőben három utca Egy héten belül három utca felújítása is elkezdődik Szombathelyen 2022. July 19. 19:37 felújítása is megkezdődött, az egyikbe örömünkben még pezsgőzni is kimentünk. Zajos réselő, új aszfalt és száraz pezsgő – Elindultak az utcafelújítások Szombathelyen 2022. July 27. 19:00

A Paragvári, Magyar László és Nádasdy Ferenc utcákról van szó, amelyekben közös (volt), hogy a maga módján mindegyik jelentős helyszín, de az útburkolat igen rossz állapotú.

Azt pedig még pénteken jeleztük, Szombathelyen a jövő héten három napra lezárnak egy belvárosi utcát 2022. August 12. 09:37 hogy az egyik érintett terület, az ELTE szombathelyi campusát a Petőfi Sándor utcával összekötő Magyar László utca augusztus 15-16-17-én le lesz zárva, s mivel az időpont elérkezett, hétfőn délelőtt kimentünk megnézni, hogyan viszonyulnak a közlekedők az új helyzethez.

A lezárt Magyar László utca a Gagarin út-Károlyi Gáspár tér felől.
Fűzfa B. Mihály

Benyomásunk itt – ugyan nem csúcsidőszakban – szinte kellemes volt, amire a helyszínen dolgozó egyik munkás is ráerősített: mint mondta, őket még senki nem zargatta a kellemetlenség miatt, és az ott töltött húsz perc alatt sem tűnt úgy, hogy komolyabb fennakadást okozna a lezárás.

A közlekedők egy része persze biztosan nem értesült a dologról, ami főként a Petőfi Sándor utcából gyanútlanul a Magyar László utcába bekanyarodó, majd pillanatnyi tanácstalanság után kicsit forgolódó, esetleg a Nagykar utca felé távozó autókban ölt testet.

Kicsit odébb nem ennyire idilli a helyzet

Bonyolultabb a helyzet a Paragvári utcában, ide a munkálatok kezdete óta tilos behajtani, a korlátozást pedig múlt pénteken terjesztették ki, méghozzá annyira, hogy a Paragvári és a Szófia utca kereszteződésének magasságában elhelyezett, Petőfi Sándor utca irányába tartó forgalmi sávot lezáró útakadály gyakorlatilag már a Szent Imre herceg útján van. Így a Paragvári immár teljes hosszában le van zárva az átmenő forgalom előtt.

Jó néhány táblára kell figyelni.
Fűzfa B. Mihály

Ami önmagában nem épp jelentős hír, az viszont már több gondot jelent, hogy – olvasónk jelzésével és egy korábbi, Paragvári utcai felújítással foglalkozó cikkünkkel Kerülje el a szombathelyi Paragvári utcát, ha jót akar! 2022. July 28. 16:15 összhangban – a helyszínen jóval kaotikusabb a helyzet, mint a Magyar László utca innen nézve szinte meghitt nyugalmában.

Természetesen a Paragvári utca egyrészt fizikailag nincs teljesen lezárva, mint a Magyar László utca, másrészt mindig is nagyságrendekkel jelentősebb cél- és átmenő forgalmat bonyolított, és utóbbi most hiába tilos mindkét irányból, úgy tűnik, az autósok nem szívesen szokják meg az ideiglenes új szabályt és előszeretettel kerülgetik az útakadályt.

Két autó néz farkasszemet egy Paragvári utcai útakadálynál a Szent Imre herceg útja felőli oldalon.
Fűzfa B. Mihály

Azt nem tudjuk megmondani, mennyien vannak közülük azok, akik ezt jogosan teszik, mert célforgalmat bonyolítanak a Paragvári utcában, de az itt dolgozó munkások által korábban elmondottak alapján egyáltalán nem biztos, hogy mindenki jogosan hajt be az építési területre.

Az viszont vitathatatlan, hogy az ideiglenes szabályok betartása segítene abban, hogy a munkálatok időre (iskolakezdésre) befejeződjenek, ha már annyira vártuk őket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet