Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Aki akarja, ezután is el fogja fogadni” – szombathelyiek véleménye a hálapénzről

A Markusovszky-kórház környékén kérdeztük a szombathelyieket, mit gondolnak a hálapénz büntethetőségéről. Beszéltek nekünk a kórházi dolgozók helyzetéről is.

A hálapénz adása és elfogadása ugyan már január 1-je óta büntethető, az erről szóló törvénymódosítás csak most, az egészségügyi dolgozók március 1-től megváltozott munkaszerződésekor robbant be igazán a köztudatba.

Kíváncsiak voltunk, hogy a szombathelyieknek mi a véleményük a hálapénzről, annak elfogadásáról és büntethetőségéről, ezért kérdezősködtünk kicsit.

Az már az utcát járó tudósítónk szerencséje, hogy egy fiatalember, akinek a párja a Markusovszky Kórházban dolgozik, beszélt kameránk előtt arról is, hogy szerinte milyen a közhangulat ott, mióta életbe lépett az egészségügyi dolgozók új munkaszerződése. Mivel tartott attól, hogy nyilatkozata miatt a párját a munkahelyén retorzió érheti, az ő arcát és hangját eltorzítottuk.

Erről egyébként hétfőn kérdeztük a Markusovszky-kórházat is, de sem keddi írásunk, Nagy a csend a Markusovszky-kórház dolgozóinak új munkaszerződése körül March 02. 20:03 sem a fenti videónk megjelenéséig nem kaptunk választ. Csütörtökön Hende Csaba országgyűlési képviselő beszélt Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban March 04. 21:03 a felmondásokról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Nagy a csend a Markusovszky-kórház dolgozóinak új munkaszerződése körül

A három szombathelyi egészségügyi intézményből kettő tájékoztatta lapunkat a dolgozói létszám alakulásáról.

Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban

Vannak köztük jó nevű orvosok is. A politikus csütörtök este videón jelentkezett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra