Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Aki akarja, ezután is el fogja fogadni” – szombathelyiek véleménye a hálapénzről

A Markusovszky-kórház környékén kérdeztük a szombathelyieket, mit gondolnak a hálapénz büntethetőségéről. Beszéltek nekünk a kórházi dolgozók helyzetéről is.

A hálapénz adása és elfogadása ugyan már január 1-je óta büntethető, az erről szóló törvénymódosítás csak most, az egészségügyi dolgozók március 1-től megváltozott munkaszerződésekor robbant be igazán a köztudatba.

Kíváncsiak voltunk, hogy a szombathelyieknek mi a véleményük a hálapénzről, annak elfogadásáról és büntethetőségéről, ezért kérdezősködtünk kicsit.

Az már az utcát járó tudósítónk szerencséje, hogy egy fiatalember, akinek a párja a Markusovszky Kórházban dolgozik, beszélt kameránk előtt arról is, hogy szerinte milyen a közhangulat ott, mióta életbe lépett az egészségügyi dolgozók új munkaszerződése. Mivel tartott attól, hogy nyilatkozata miatt a párját a munkahelyén retorzió érheti, az ő arcát és hangját eltorzítottuk.

Erről egyébként hétfőn kérdeztük a Markusovszky-kórházat is, de sem keddi írásunk, Nagy a csend a Markusovszky-kórház dolgozóinak új munkaszerződése körül March 02. 20:03 sem a fenti videónk megjelenéséig nem kaptunk választ. Csütörtökön Hende Csaba országgyűlési képviselő beszélt Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban March 04. 21:03 a felmondásokról.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Nagy a csend a Markusovszky-kórház dolgozóinak új munkaszerződése körül

A három szombathelyi egészségügyi intézményből kettő tájékoztatta lapunkat a dolgozói létszám alakulásáról.

Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban

Vannak köztük jó nevű orvosok is. A politikus csütörtök este videón jelentkezett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra