Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szputnyikosok és sinopharmosok: fény az alagút végén

Mentőövet dobhat az Unió. Újhelyi István kérte erre az Európa Bizottság elnökét.

Az élet írja az újságot, mi csak lejegyezzük. Pár órája csupán, hogy közzé tettük a szputnyikosok kilátástalan helyzetét De mi lesz a szputnyikosokkal? September 19. 08:19 az európai utazások kapcsán, mondván: számukra csak egy megoldás marad: a friss PCR-teszt, ami egy négytagú család esetében már nem elhanyagolható költség. Van, a hol ráadásul még karanténba is kell vonulni, amíg vissza nem érkezik a teszteredmény. De máris történt valami.

Lehet, hogy mentőövet dob az Európai Bizottság azoknak a magyaroknak, akiket az orosz Szputnyik V-vel vagy a kínai Sinopharmmal oltottak be – írja az Index -. Bár az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyiket sem engedélyezte, Ursula von der Leyen bizottsági elnök egy levélben jelezte, hogy az Európai Unió egészségbiztonsági bizottsága, a HSC megvitatja, azok a magyar állampolgárok, akik kínai vagy orosz oltást kaptak, de most harmadik oltásként egy európai engedéllyel bíró vakcinát is felvesznek, ugyanúgy megkaphassák az európai oltási igazolványt, és ne kelljen a jövőben utazási korlátozásokkal szembenézniük 

Vasárnap délelőtti online sajtótájékoztatója szerint az Európai Bizottság elnökéhez Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő fordult a fenti kéréssel, aki áttörésként értékelte a döntést, hozzáfűzve, most már az Orbán-kormány küldötteinek kell megharcolniuk a egészségbiztonsági bizottságban harcolnia azért, hogy a többi tagállam megértse a sok százezer magyar ember problémáját, még akkor is, ha azt alapvetően épp a magyar kormány idézte elő.

Mert, mint emlékezhetünk, Magyarország annak ellenére vásárolt Szputnyik V-t és Sinopharmot, hogy az Európai Gyógyszerügynökség egyik használatára sem bólintott rá. Ujhelyi István elképesztőnek nevezte, hogy Debrecenben olyan oltóanyaggyár épül, ahol keleti vakcinákat akarnak gyártani, ráadásul – hívta fel a figyelmet –  Magyarország májusban  kiszállt  az EU-s vakcinabeszerzés következő fejezetéből is – írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra