Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tavaszi piknikre változott a botrányos szombathelyi oltakozás

„Fotózzál csak, fotózzál, ezt mindenkinek látnia kell” – mondta egy néni. Nyilatkozott lapunknak az egészségért felelős alpolgármester is.

Lapunk is beszámolt „Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál February 24. 10:08 az időközben országos hírré terebélyesedett szombathelyi oltásról.

Emlékeztetőül: szerdán reggel botrányos tömegjelenetek „Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál February 24. 10:08 zajlottak az SZTK épülete előtt, ahol idős emberek egymás hegyén-hátán vártak arra, hogy nevüket kiabálják.

Káosz a szombathelyi oltóponton
Mészáros D. Zsolt

Többen órák hosszat álltak a sorban.

Lapunk munkatársa kora délután visszament a helyszínre. Még mindig nagyon sok idős várt a vakcinára, de a helyzet annyiban normalizálódott, hogy a vakcinára várók már székeken ültek az épület előtti téren.

Káosz a szombathelyi oltóponton
Mészáros D. Zsolt

A kellemes tavaszi napsugárnak és a melegedő levegőnek köszönhetően az egész kezdett hasonlítani egy bizarr városi piknikre.

Káosz a szombathelyi oltóponton
Mészáros D. Zsolt

Az idősek egy része még mindig mérgelődve, mások viszont egész kedélyesen fogták fel a helyzetet.

„Fotózzál csak, fotózzál, ezt mindenkinek látnia kell” – foglalta össze sokak véleményét az egyik hölgy, egy idősebb úr pedig azt a kérdést tette fel, hogy mi lenne, ha éppen mínusz 20 fok lenne.

Káosz a szombathelyi oltóponton
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Nem tudtunk rá válaszolni.

Az önkormányzat próbálta orvosolni a helyzetet

"Nem tájékoztattak bennünket arról, hogy a kormányhivatal ekkora tömeget megmozgató oltakozást szervez. Ha értesítenek erről, biztosan tudtunk volna segíteni az előkészítésben" – mondta megkeresésünkre egészségügyért is felelős szombathelyi alpolgármester.

Káosz a szombathelyi oltóponton
Mészáros D. Zsolt

László Győző fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a SZTK-ban nem városi, hanem állami oltópontok működnek, amiknek szervezését is az állam végzi, és az oltásokat sem a helyi háziorvosok adják.

Ettől függetlenül, miután a szombathelyi önkormányzat értesült a tömegjelenetekről és az anomáliákról, menet közben próbált besegíteni és orvosolni a helyzetet.

Káosz a szombathelyi oltóponton
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A szomszédos Agora összes mozgatható székét átvitték az oltópontok bejáratához, hogy az idős várakozók egymástól biztonságos távolságra tudjanak leülni, illetve adtak a katonáknak két hangosító berendezést, hogy az idős, gyakran rosszul halló embereknek ne kelljen közel menniük a bejárathoz, amikor a neveket kiabálják.

Káosz a szombathelyi oltóponton
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

László Győző elmondta még: a parkolással is nagy gondok voltak, így az a döntés született, hogy a rendőrök engedjék fel az autókat a Március 15. tér díszburkolatára és az Agora előtti térre.

Lapunk az üggyel kapcsolatban megkereste a megyei kormányhivatalt, ahonnan későbbre ígértek tájékoztatást.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra