„Teljesen új helyzet van Győrben” – Glázer Tímea, az ellenzék polgármesterjelöltje nyilatkozott lapunknak

Szombaton tüntetés lesz a városban, ahol vasárnap polgármestert ünnepelhet a DK és az ellenzéki összefogás.

Habár a kormánymédia gyakorlatilag egyetlen árva szót nem beszél a Borkai-ügyről, gyakorlatilag az egész országot ez tartja lázban. Hogy a pikáns felvételeknek milyen következményei lesznek, az egyelőre kiszámíthatatlan, az viszont biztos, hogy néhány nappal az ökormányzati választások előtt átrendeződtek a politikai erőviszonyok Győrben, ahol az ellenzéki összefogásnak Glázer Tímea (DK) a polgármesterjelöltje. Nem mellesleg ezt az összefogást meglehetősen furcsa körülmények között hétfőn felrúgta a Jobbik. Kíváncsian tettük fel kérdéseinket.

Akárhogy is nézzünk, önnek most jelentősen megnőttek az esélyei a vasárnapi választásokon.

Én is így gondolom, de nem így szerettem volna megverni Borkai Zsoltot, hanem egy olyan küzdelemben, amely arról szól, hogy kinek mi a programja, hogyan képzeli el Győr jövőjét.

De most már belecseppentek egy szituációba, amivel kezdeni kell valamit.

Napokig vártam az első nyilvános megszólalásommal, mert városi képviselőként és az ellenzék közös polgármesterjelöltjenként felelősen szerettem volna cselekedni, tisztán látni azt, hogy ez valóban Borkai Zsolt története és nem valami lejáratásról van szó. De a beismerés után ehhez már semmi kétség nem fér. Szombaton a Momentum és az ellenzék szervezésében kormányellenes tüntetés is lesz a városban.

Glázer Tímea
Nagy Jácint

És visszanéztem a közösségi médiában az Ön bejegyzéseit, és nem találtam a témával kapcsolatos bejegyzést. Hogy az Origo és egyéb kormánymédia nem foglalkozik vele, az érthető, de ön miért kerülgeti ezt?

Nem foglalkozik vele a győri média sem, beleértve a városi lapot, a helyi televíziót és a Kisalföldet. Én pedig – ahogy mondtam – vártam, hogy mi az igazság. A mocskolódással továbbra sem szeretnék foglalkozni, de a korrupciós szálakkal igen.

A korrupciós szálakkal, az Audi-gyár körüli furcsa ingatlanmozgásokkal az országos sajtó már évekkel ezelőtt foglalkozott, de az önök kampányában – amennyire Szombathelyről látszik – ez nem kapott helyet.

Mi valóban nem arra építettük a kampányunkat, hogy itt mocskolódás lesz; a programok mentén kívántunk vitázni. Most teljesen új helyzet van Győrben. Egyébként évekkel korábban már tartottunk sajtótájékoztatókat, adtunk ki közleményeket az Audi-földekkel kapcsolatban, minden különösebb visszhang nélkül. Most viszont úgy tűnik, ezek a korrupciós szálak összeérnek.

Ön szerint vissza kellene lépnie Borkai Zsoltnak?

Én ezt nem kérem tőle, és amúgy sem lenne ennek esélye az elmúlt napok tükrében. Borkai nem hajlandó szembenézni a tettével, pedig szégyent hozott a városra. Az is nonszensz, hogy a városházán azt mondják, szabadságon van. Tudjuk, hogy kampányidőszakban ez teljesen elképzelhetetlen.

Mennyire lepte meg a Jobbik bejelentése az összefogás felrúgásáról?

A Jobbikkal lassabban mentek a tárgyalások, mint a többiekkel, de aztán ők is teljesen beálltak az ügy mögé, és éppen Fodor Roland volt az, aki kiállt a nyilvánosság elé és személyemre hivatkozva jelentette be, hogy támogatja az összefogást. Bevallom, meglepett a hétfői bejelentés, remélem, hogy ez nem egy újabb korrupciós ügy, amelyben a Fidesz ellenzéki jelölteket vásárol fel közpénzből. Ugyanakkor a kialakult helyzetben igenis elvárnám, hogy ha Fodor Roland elmondása szerint nem tud együtt dolgozni velünk, akkor lépjen vissza a közös ellenzéki lista befutó helyéről is. Mindemellett örülök, hogy a Jobbik elnöksége felfüggesztette a győri jobbikosokat és a helyi szervezet ellen etikai eljárást indított.

Akkor önök most nyilván erősen bíznak a győzelemben. Felkészült arra, hogy néhány nap múlva Győr polgármestere lesz?

Aki elindul a választáson, mindenki szeretne nyerni. Én már korábban is úgy éreztem, a közös összefogással van esélyünk, sokan kerestek meg minket és ezt a hangulatot éreztem a városban is. Készen állunk a győzelemre, én is és a csapat is, mert hisszük, hogy Győr jobbat érdemel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019