Kamerákkal figyelik majd a szombathelyi Brenner-villát

A kamerák felszerelését a NAV kérte.

A szombathelyi közgyűlés bűnmegelőzési bizottsága javasolta, hogy szereljenek fel térfigyelő kamerákat a volt Brenner-villához. Ezt a bizottság elnöke, Kelemen Krisztián hozta elő a csütörtöki közgyűlésen.

Mint kiderült, a kamerákat a NAV javasolta, azzal indokolva, hogy az épület élet- és balesetveszélyes állapotban van. Az adóhatóság egyébként úgy került a képbe, hogy a kormányhivatal behajtási eljárást indított az épület jelenlegi tulajdonosa ellen.

A villa idén szeptemberben.
Mészáros D. Zsolt

A kormányhivatal felszólította a behajtást végző NAV-ot arra, hogy az élet- és balesetveszélyes állapotot szüntessék meg. A NAV el is végeztette ezeket a munkákat, többek között CK-lapokkal elzárta az épület homlokzati ajtóit és ablakait, hogy illetéktelenek ne jussanak be az épületbe.

Az épületet kordonnal kerítették körbe és tiltó, figyelmeztető táblákat és feliratokat helyeztek el rajta.

A CK-lapokat azonban azóta többször megrongálták, 12 ablakot és egy ajtót is betörtek, a kordont elbontották. Ráadásul többször egymás után. A közterület-felügyelet szakmai véleménye szerint indokolt a térfigyelőkamerák kihelyezése.

Két tűz is volt az épületben.
Mészáros D. Zsolt

Az önkormányzat tavaly augusztus óta próbálja megvásárolni Megveszi a város a volt Brenner-villát, viszi a Falco-gyár a szombathelyi Kolozsvár utcai sporttelepet 2021. August 02. 15:03 a Brenner-villát, ezt azonban azóta is bírósági per akadályozza. A fák csak a Brenner-villa tetején nőnek az égig 2022. October 05. 15:22

Az épületben 2016 áprilisában tizenévesek szórakozásból gyújtottak Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet 2016. April 22. 11:41 meg papírokat a tetőtérben, a tűz pedig gyorsan átterjedt a tetőszerkezetre, végül a tűzoltók oltották el a tüzet. Idén augusztusban ismét kisebb tűz volt Újabb tűz volt a már leégett szombathelyi Brenner-villában 2022. August 12. 20:43 az épületben, nem sokkal korábban pedig randalírozó fiatalokat Fiatalok vagánykodtak az egykori Brenner-villa roskadozó tetején Szombathelyen 2022. July 11. 15:30 fotóztak az épület tetején.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet