Továbbra is a legbefolyásosabb művészeti szereplők között a szombathelyi galériatulajdonos

Pados Gábort néhány hónappal ezelőtt szülővárosában is kitüntették.

Immár hagyomány, hogy a magyar képzőművész szakma minden tavasszal közzéteszi a művészeti élet legbefolyásosabb személyiségeinek listáját.

A lista összeállításának szempontjai az évek során változtak, de Pados Gábor masszív jelenléte változatlannak tűnik.

A most publikált, 2022-es Power50-ben a szombathelyi galériatulajdonos és műgyűjtő az előkelő 6. helyet szerezte meg (tavaly a 7. helyen állt).

Pados Gábor
Mészáros D. Zsolt

Ráadásul Pados acb Galériájának három művésze és egy munkatárs is bekerült a top 50-be, így előkelő helyet foglal el a listán a Magyarországot 2022-ben a Velencei Biennálén képviselő művész, Keresztes Zsófia, aki 2023-ban csatlakozott az acb Galériához, valamint Ladik Katalin, akinek utazó Ooooooooooooo-pus című retrospektív kiállítása a közelmúltban nyílt meg a müncheni Haus der Kunstban.

Bak Imre posztumusz szerepeltetésével a zsűri a művész egy életen át végzett, következetes művészi munkáját és jelentős, az egész művészeti színteret befolyásoló hatását ismerte el ezen a fórumon is.

A listán szerepel még Fenyvesi Áron, az acb főkurátora is.

Pados Gábor – akivel a 2020-ban készítettünk interjút „Nem pénzre vagy dicsőségre, csak megoldásra vágyom” – Beszélgetés Pados Gáborral, az Irokéz Gyűjtemény tulajdonosával 2020. February 25. 18:29 – az idén a szombathelyi Kultúra Támogatásáért díjat Pados Gábor, Kiss Andrea, Polgár Katalin és Szántó István – Őket tüntették ki idén Szombathelyen a magyar kultúra napján January 21. 20:20 vehette át az önkormányzattól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra