Továbbra is a legbefolyásosabb művészeti szereplők között a szombathelyi galériatulajdonos

Pados Gábort néhány hónappal ezelőtt szülővárosában is kitüntették.

Immár hagyomány, hogy a magyar képzőművész szakma minden tavasszal közzéteszi a művészeti élet legbefolyásosabb személyiségeinek listáját.

A lista összeállításának szempontjai az évek során változtak, de Pados Gábor masszív jelenléte változatlannak tűnik.

A most publikált, 2022-es Power50-ben a szombathelyi galériatulajdonos és műgyűjtő az előkelő 6. helyet szerezte meg (tavaly a 7. helyen állt).

Pados Gábor
Mészáros D. Zsolt

Ráadásul Pados acb Galériájának három művésze és egy munkatárs is bekerült a top 50-be, így előkelő helyet foglal el a listán a Magyarországot 2022-ben a Velencei Biennálén képviselő művész, Keresztes Zsófia, aki 2023-ban csatlakozott az acb Galériához, valamint Ladik Katalin, akinek utazó Ooooooooooooo-pus című retrospektív kiállítása a közelmúltban nyílt meg a müncheni Haus der Kunstban.

Bak Imre posztumusz szerepeltetésével a zsűri a művész egy életen át végzett, következetes művészi munkáját és jelentős, az egész művészeti színteret befolyásoló hatását ismerte el ezen a fórumon is.

A listán szerepel még Fenyvesi Áron, az acb főkurátora is.

Pados Gábor – akivel a 2020-ban készítettünk interjút „Nem pénzre vagy dicsőségre, csak megoldásra vágyom” – Beszélgetés Pados Gáborral, az Irokéz Gyűjtemény tulajdonosával 2020. February 25. 18:29 – az idén a szombathelyi Kultúra Támogatásáért díjat Pados Gábor, Kiss Andrea, Polgár Katalin és Szántó István – Őket tüntették ki idén Szombathelyen a magyar kultúra napján 2023. January 21. 20:20 vehette át az önkormányzattól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra