Új hetilappal teszi színesebbé életünket a Fidesz – Szombathelyen is megjelent a City7

Aki úgy gondolta, hogy nem elég a kormánypropagandából, az fellélegezhet egy kicsit.

Számtalan előnye van annak, ha valaki kiírja a postaládájára, hogy nem kér az ingyenes reklámanyagokból. Nem tömődik el a fémdoboza megannyi papírral, nem csábítják felesleges dolgok megvásárlásra a multinacionális láncok, és azt is lekönyvelheti, hogy tett valamit a környezetvédelemért.

A hátrányok között van, hogy később jut hozzá például a legújabb politikai propagandalaphoz.

Merthogy azt hallottam már, hogy Szombathelyen is megjelent a City7 , de mivel nemcsak az én postaládámon, de ismerőseim többségén is ott a felirat, időbe telt, amíg beszereztem egyet.

A Rossmann, a Benu, Szombathely Helyi Infó és a Savaria Fórum társaságában került terítésre a hétvégén
Józing Antal

De végül is megérte az erőfeszítés, a legújabb kormánypropaganda megér egy kisebb misét.

A City7-et a Mediaworks Zrt . adja ki, ugyanaz, ami a Vas Népét, és láthatóan a napilapnak afféle oldalhajtása.

Városi szerkesztői Varga Nóra és Tömböly Ágnes , ismert Vas Népe-újságírók, és mind a levelezési cím, mind a postai cím a napilaphoz irányít.

Formáját tekintve, valljuk be, mindenképpen korszerűnek mondható. Mérete közelít a klasszikus tabloid méretéhez, azaz kisebb, mint egy napilap, de nagyobb, mint egy hagyományos hetilap.

Tördelése és grafikája professzionális, és a különböző tartalomformák adagolása is komoly hozzáértésről árulkodik.

Elsőre, sőt másodszorra sem is biztos, hogy leesik egy átlagolvasónak, hogy miről is van szó.

Van bent helytörténet, bulvár, gasztronómia, horoszkóp, utazás, sport, autók, rejtvény és miegymás, ahogy illik, de emellett már a címlapon ott kukucskál Gyurcsány Ferenc (emberek halnak meg az oltásellenes nyilatkozatok miatt), és aki eddig nem tudta volna, most a városi oltópontok kapcsán megtudhatja, hogy a szombathelyi politikusok szereptévesztésben vannak.

A szereptévesztés viszont nem fenyegeti a City7 szerkesztőit, már a második oldalon eligazítják a baloldali városvezetést – és az olvasót – hogyan kell értelmezi a szombathelyi oltópontok körül történeteket.

Emellett megtudjuk, hogy mi másban bűnös még a helyi városvezetés, no és Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba és Brüsszel.

Kontrasztként itt vannak a kormányzati intézkedések, az átoltottsági arány, a gazdaság újraindításának ütemterve és a közelgő nyitás mámorító perspektívája.

Ez így kissé nevetségesen hangzik, de összességében tényleg profi.

Ismerős arcok beszélnek arról, hogy megkapták a vakcinát, aminek a mellékhatása boldogság
Józing Antal

A kérdés inkább az, hogy mi a fészkes fenének van szükség újabb kormányzati propagandakiadványra, mikor már így is több mint félezer van belőlük a KESMA Tessék kapaszkodni: ezek a médiák tartoznak az új Fidesz-holdingba 2018. November 30. 18:48 égisze alatt, nem is beszélve a „közszolgálati” tévé és rádiócsatornákról és az önkormányzati propagandagépezetekről.

Nos, a City7 kapcsolódik az utóbbi kérdéshez.

Merthogy a Media1 információ szerint az új hetilapot az ellenzéki vezetésű városokban (Pécs, Miskolc, Szombathely, Szekszárd stb.) terjesztik.

Összességében logikus a döntés, hiszen ezeken a településeken elkél a segítség a 2022-es választások előtt, hogy rásegítsenek a nyájtól elbitangoltak helyes útra terelésére, másrészt ezeken a helyeken komoly anyagi forrásoktól is elestek az Orbán Viktor meghosszabbított kezeként működő helyi napilapok, a városi médiák pedig vagy semlegesek, vagy ellenségek lettek.

És még az sem biztos, hogy nem működnek ezek a papír alapú pr-kiadványok.

Szóval minden nagyon átgondolt, logikus és professzionális. Hogy közben mi történik a sajtóval magával, az meg igazából soha nem volt egy nagy téma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény