Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb megtévesztő telefonos közvéleménykutatás Szombathelyen

Csak előkerült az a fránya migránskártya. Csak egy kicsit másként.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk már korábban beszámolt Különös telefonos-közvéleménykutás Szombathelyen - Durvul a kampány 2019. August 17. 11:52 egy közvéleménykutatásnak álcázott telefonos kampányról, amelynek lényege, hogy hamis állításokat fogalmaznak meg, és arra kérik a szavazók reakcióit.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Akkor az állításokkal a Fidesz korábbi, egy videó kapcsán háttérbe szorított helyi vezetőit és a mostani polgármester-jelöltjét igyekeztek összefüggésbe hozni.

Némileg hasonló a mostani kampány is.

A férfi géphang többek között arra kíváncsi, hogy a megkérdezett emlékszik-e arra, hogy a Fidesz-KDNP azt kezdeményezte, hogy munkásszállókat építsenek a szombathelyi belvárosban az ukrán, szerb, orosz és albán bevándorlók számára.

De a „közvélemény-kutatásból” azt is megtudhatjuk, hogy Balázsy Péter, a Fidesz polgármester-jelöltje – a lakossági tiltakozás ellenére - fenti nemzetiségű migránsokat akar Szombathelyre telepíteni, több mint ezret.

Tanulságok:

1. Láthatóan olyan hatékonynak bizonyult a Fidesz migránsos témája, hogy mások is látnak benne fantáziát.

2. Szép is az, amikor egy választási kampányban az álhírek építenek hidat a politikai ellenfelek között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés