Több újságíró és szerkesztő is felmondott az Indexnél

Sokak számára ért véget az indexes munka csütörtökön.

Többen felmondtak az Index újságírói közül - írja több lap is egybehangzóan. A 24.hu elérte Dezső András újságírót, aki nem cáfolta, hogy beadta felmondását, de nem kívánt nyilatkozni az ügyről.Miklósi Gábor szerkesztő is megerősítette a távozását a 24.hu-nak, és a lap információik szerint Szalai Bálint a gazdaság rovat újságírója is a távozók közt van.

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A Népszava szerint Janecskó Kata újságíró is felmondott. A 444.hu azt írja, hogy ezek után "Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott."

A szerkesztőség ma délelőtt a szerdán kirúgott főszerkesztő Menesztették az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot 2020. July 22. 12:52 , Dull Szabolcs visszahívását kérték a tulajdonos képviselőjétől, Bodolai Lászlótól, aki erre nemet mondott.

Munk Veronika főszerkesztő-helyettes (aki tavaly jelen volt a Nyugat.hu 20. születésnapi buliján Videó: nézze meg, miről volt szó a Nyugat.hu születésnapi kerekasztal beszélgetésén! 2019. December 12. 17:45 ) a csütörtök délutáni szerkesztőségi gyűlés után kijelentette: "Dull Szabolcs személye jelentette volna, hogy egységesen és függetlenül tudott volna az Index tovább működni" . Hozzátette, "sokak számára véget ért az indexes munka." Új főszerkesztőt – jelentette ki Munk – Bodolai nem nevezett ki, a főszerkesztő-helyetteseket azonban a munka folytatására kérte fel.

Az Index háromnegyed négykor közzétett egy közleményt, amelyben azt írták, "a szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni" .

Előzmények

Egy hónapja írtuk Az Index veszélyben van 2020. June 21. 20:33 , hogy az Index szerkesztősége bejelentette, veszélyben érzik a lap függetlenségét, mert olyan átalakítási tervet közöltek a héten, amelynek nyomán a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki, ami a szerkesztőség értelmezésében alapjaiban változtatná meg a jelenlegi lapot.

Bodolai László a tulajdonos képviseletében még aznap közölte, hogy a Gerényi Gábor által készített koncepciót az igazgatóság nem fogadta el, és Gerényi már nem is dolgozik az Indexnél.

Gerényi egyébként a Fidesz alapítóinak egyike, aki 2012-ben hagyta el a portált. Volt a Mandinert kiadó vállalkozás ügyvezetője, egyike az Azonnali.hu alapítóinak, ahol Ungár Péterrel együtt tulajdonos.

Bodolai egyúttal megszüntette Kitették az Index igazgatóságából a lap főszerkesztőjét 2020. June 22. 16:28 Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát, nem sokkal később lemondott Lemondott az Index Zrt. vezérigazgatója 2020. June 23. 17:19 Pusztay András, az Index Zrt. vezérigazgatója.

Helyére Ződi Zsoltot nevezték ki, aki egy héttel később szintén lemondott Lemondott az Index múlt héten kinevezett vezérigazgatója 2020. June 30. 13:40 . Az Index Zrt. azóta vezérigazgató nélkül működött, most pedig főszerkesztője nincs a lapnak, miután szerdán hirtelen menesztették Menesztették az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot 2020. July 22. 12:52 Dull Szabolcsot.

Nem sokkal később egy videóból kiderült Lefizették volna az Index főszerkesztőjét, hogy hallgasson 2020. July 22. 17:11 , hogy lefizették volna a főszerkesztőt, csak hogy hallgasson, ezek után jött a Momentum tüntetési felhívása Tüntetést szervez a Momentum a szabad sajtóért 2020. July 22. 20:24 . Bodolai csütörtök reggel kijelentette Az Index tulajdonosa szerint nincs külső befolyás, és nem zsarolta a kirúgott főszerkesztőt 2020. July 23. 09:21 , nincs külső befolyás a lapnál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek