Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több újságíró és szerkesztő is felmondott az Indexnél

Sokak számára ért véget az indexes munka csütörtökön.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többen felmondtak az Index újságírói közül - írja több lap is egybehangzóan. A 24.hu elérte Dezső András újságírót, aki nem cáfolta, hogy beadta felmondását, de nem kívánt nyilatkozni az ügyről.Miklósi Gábor szerkesztő is megerősítette a távozását a 24.hu-nak, és a lap információik szerint Szalai Bálint a gazdaság rovat újságírója is a távozók közt van.

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Népszava szerint Janecskó Kata újságíró is felmondott. A 444.hu azt írja, hogy ezek után "Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott."

A szerkesztőség ma délelőtt a szerdán kirúgott főszerkesztő Menesztették az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot July 22. 12:52 , Dull Szabolcs visszahívását kérték a tulajdonos képviselőjétől, Bodolai Lászlótól, aki erre nemet mondott.

Munk Veronika főszerkesztő-helyettes (aki tavaly jelen volt a Nyugat.hu 20. születésnapi buliján Videó: nézze meg, miről volt szó a Nyugat.hu születésnapi kerekasztal beszélgetésén! 2019. December 12. 17:45 ) a csütörtök délutáni szerkesztőségi gyűlés után kijelentette: "Dull Szabolcs személye jelentette volna, hogy egységesen és függetlenül tudott volna az Index tovább működni" . Hozzátette, "sokak számára véget ért az indexes munka." Új főszerkesztőt – jelentette ki Munk – Bodolai nem nevezett ki, a főszerkesztő-helyetteseket azonban a munka folytatására kérte fel.

Az Index háromnegyed négykor közzétett egy közleményt, amelyben azt írták, "a szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni" .

Előzmények

Egy hónapja írtuk Az Index veszélyben van June 21. 20:33 , hogy az Index szerkesztősége bejelentette, veszélyben érzik a lap függetlenségét, mert olyan átalakítási tervet közöltek a héten, amelynek nyomán a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki, ami a szerkesztőség értelmezésében alapjaiban változtatná meg a jelenlegi lapot.

Bodolai László a tulajdonos képviseletében még aznap közölte, hogy a Gerényi Gábor által készített koncepciót az igazgatóság nem fogadta el, és Gerényi már nem is dolgozik az Indexnél.

Gerényi egyébként a Fidesz alapítóinak egyike, aki 2012-ben hagyta el a portált. Volt a Mandinert kiadó vállalkozás ügyvezetője, egyike az Azonnali.hu alapítóinak, ahol Ungár Péterrel együtt tulajdonos.

Bodolai egyúttal megszüntette Kitették az Index igazgatóságából a lap főszerkesztőjét June 22. 16:28 Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát, nem sokkal később lemondott Lemondott az Index Zrt. vezérigazgatója June 23. 17:19 Pusztay András, az Index Zrt. vezérigazgatója.

Helyére Ződi Zsoltot nevezték ki, aki egy héttel később szintén lemondott Lemondott az Index múlt héten kinevezett vezérigazgatója June 30. 13:40 . Az Index Zrt. azóta vezérigazgató nélkül működött, most pedig főszerkesztője nincs a lapnak, miután szerdán hirtelen menesztették Menesztették az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot July 22. 12:52 Dull Szabolcsot.

Nem sokkal később egy videóból kiderült Lefizették volna az Index főszerkesztőjét, hogy hallgasson July 22. 17:11 , hogy lefizették volna a főszerkesztőt, csak hogy hallgasson, ezek után jött a Momentum tüntetési felhívása Tüntetést szervez a Momentum a szabad sajtóért July 22. 20:24 . Bodolai csütörtök reggel kijelentette Az Index tulajdonosa szerint nincs külső befolyás, és nem zsarolta a kirúgott főszerkesztőt July 23. 09:21 , nincs külső befolyás a lapnál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés